ISHOCKEY: Seagulls måtte vinne den siste kampen i kvalifiseringsspillet og tok ledelsen tidlig i første periode ved Felix Såsser. Nye scoringer av Martin Lund, Ralfs Litaunieks og Martin Persson sørget for at Seagulls ledet 4-2 etter to perioder i Furuset Forum i Oslo.

Furuset reduserte til 3-4 fem minutter ut i siste periode, men Seagulls holdt unna i hektiske sluttminutter, der de blant annet pådro seg to utvisninger og spilte i undertall de to siste minuttene.

- Det var utrolig spennende helt til siste sekund. Akkurat så spennende som ishockey kan være, sa en lettere oppjaget og svært fornøyd Svein Vesterli på telefon til Haugesunds Avis noen minutter etter at kampen var ferdig.

Nestlederen i Haugesund Ishockey Elite så kampen fra tribunen i Oslo.

Det ble til slutt Bergen med 7 poeng og Haugesund med 6 poeng som får de to ledige plassene i 1. divisjon. Furuset (5 poeng) og Tønsberg (0 poeng) må spille i 2. divisjon neste sesong.

Seagulls åpnet kvalifiseringsspillet i Oslo med 3-1-seier mot Tønsberg fredag. Lørdag ble det tap mot Bergen med 1-4.

De andre kampene endte slik: Furuset-Bergen 5-4 (etter ekstratid), Furuset-Tønsberg 6-1, Bergen-Tønsberg 10-0.

Furuset og Haugesund endte på de to siste plassene i 1. divisjon denne sesongen. Bergen og Tønsberg på de to første i 2. divisjon.