NÆRINGSLIV: – Vi omsetter for 200 millioner kroner. Nå selger vi fem prosent av virksomheten til Crane Norway, sier daglig leder i Wee Gruppen, Rune Wee.

Dette utgjør om lag 10 ansatte, 11 lastebiler, semitrailere og kranbiler, samt oppdragsgiverne til transportvirksomheten.

– Crane Norway er jo en konkurrent. Dette er nok best for begge parter. Ved å selge til dem, slipper vi å konkurrere, sier Wee.

Satser på nettbutikken

Ifølge ham er årsaken bak salget at de rydder opp.

– Vi rendyrker nå virksomheten, og satser hundre prosent på nettbutikken vår, og produktene vi selger der, sier Wee.

I en tid der mange bedrifter sliter som følge av pandemien, kjenner ikke Wee på særlige utfordringer.

– Vi gjorde det godt i 2020, og gjør det enda bedre i 2021. Og vi kommer til å gjøre det enda bedre i 2022. I januar opplevde vi 57 prosents økning i salget, sier Wee.


– Den største respekt

Overtakelsen skjer formelt 1. mars. Daglig leder i Crane Norway Vest, Olav Moi Håland, er storfornøyd med kjøpet.

– Vi har i mange år hatt et nært og godt forhold til Wee Gruppen, med den største respekt for deres dyktighet og kompetanse. Da muligheten for å overta transportvirksomheten deres oppsto, tok det ikke lang tid før vi begge kom frem til en avtale vi er fornøyde med.

Samtlige av de ansatte i transportvirksomheten til Wee får tilbud om å fortsette hos Crane Norway, som fra før har 215 ansatte på Vestlandet.

På landsbasis har Crane Norway omtrent 400 ansatte, og ifølge Håland omsatte de i fjor for tett under én milliard kroner.

I tillegg til salget gjør Wee Gruppen og Crane Norway Vest en rammeavtale for transporttjenester, og får dermed et nært samarbeid fremover.