FOTBALL: Etter 70 målløse minutter fikk Øygardens Fabian Rimestad drømmetreff. Det knallharde skuddet fra skrått hold suste utakbart i nettet til 1–0.

Vard presset på for en utligning i sluttminuttene, men i stedet for 1–1 ble det 2–0 til Øygarden på overtid da keeperdebutant Sander E. Thorsen slurvet på et tilbakespill. Øygarden utnyttet muligheten og avgjorde kampen med sin 2-0-scoring.

– Vi gjorde en god kamp og vi slapp dem lite til. Før 1-0-scoringen, som var et treff som går inn én av 1000 ganger, var det vi som hadde hatt kampens største sjanse.

– Vi møtte divisjonens beste hjemmelag i dag og prestasjonen vår var bra, understreker Vard-trener Kolbjørn Fosen.

Tenåring debuterte mellom stengene

Det var et Vard-lag rammet av skader og sykdom som møtte Øygarden lørdag. Som Haugesunds Avis meldte fredag måtte Erik Granat og Claus Niyukuri stå over med sykdom. I tillegg måtte Joakim Våge Nilsen, Andreas Endresen og keeper Maciej Raniowski stå over med skade.

– Vi har en god og bred stall og i dag fikk nye spillere muligheten. Det var kjekt å se at de leverte gode prestasjoner.

– Jeg vil trekke fram keeper Sander Thorsen som fylte 18 år denne uka. Han spilte sin første A-lagskamp i dag og gjorde en god kamp. Han har tatt store steg med keepertrener Rune Steensnæs de siste tre årene og har spilt for juniorlaget og rekrutteringslaget vårt fram til han i dag fikk sin debut, kommenterer Fosen.

– Jevnt og tett

Foruten de to scoringene til Øygarden, var det en svært sjansefattig kamp mellom Øygarden og Vard. Vards største mulighet kom i 1. omgang da Martin Nortveits skudd ble reddet. José Bonilla var framme på returen, tok ei skuddfinte og sendte deretter ballen på vei mot mål. På streken sto derimot en Øygarden-spiller og fikk klarert.

Det måtte et drømmetreff fra Øygarden til for å skille to jevne lag. Det var også Øygardens trenere og spillere enige i etter kampen.

– Det var en jevnspilt, men litt rufsete kamp. Men vi har en tendens til å vinne kampene våre her hjemme. Nå står vi med sju poeng etter tre seriekamper, konstaterte matchvinner Fabian Rimestad i et intervju med Direktesport rett etter kampen.

Haugesunderen Kristoffer Gunnarshaug spilte for øvrig hele kampen på Øygardens midtbane. Dennis Horneland, opprinnelig Vard-gutt og sønn av Eirik Horneland, satt på benken hos hjemmelaget.

Førstkommende lørdag spiller Vard hjemme mot Ørn-Horten i den fjerde serierunden i 2. divisjon avdeling 1. Bruntrøyene fra Horten har to poeng etter tre serierunder.

Kampfakta

Øygarden – Vard 2–0 (0–0)

2. divisjon avdeling 1

Ågotnes gress

Mål: 1–0 Fabian Rimestad (71), 2–0 Yannis Muola (90)

Målsjanser: 3–1

Gult kort: Andreas Fantoft og Fabian Rimestad, Øygarden, Roy A. Miljeteig, Adam Dobosz og Kjetil Vatland Olsen, Vard

Dommer: Emilie R. Torkelsen, Bækkelaget

Tilskuere: 244

3 poeng: Adam Dobosz

2 poeng: Martin Nordtveit

1 poeng: Sander Thorsen

Vard (4-2-3-1): Sander E. Thorsen – Martin Nordtveit, Jonas Valland (Ergelst Shala fra 85.), Adam Dobosz, Anders Underhaug – Jacob Kvarven, Arne Bjordal (Kjetil Vatland Olsen fra 77.) – Stian Barane (Eric Ndayisenga fra 77.), Roy Miljeteig, Robert Kling – Jose Miguel Bonilla (Dialo Again Agano fra 85.)