Laserfengsel på Indre kai

FENGSEL: Dette fengselet på Indre kai står nå ferdig.

FENGSEL: Dette fengselet på Indre kai står nå ferdig. Foto:

DEL

Full tilgang: H-avis+, eavis og Rix – 5 kr for 5 uker

FRITID: På Indre kai åpnes et nytt fengsel til helgen. Med luftegård, åtte celler og eget laserskyteanlegg.

I mange måneder har gjengen bak Ravnafloke gått svanger med ideen. I to måneder har det pågått byggearbeider i det tomme lagerbygget Caiano eier like nordenfor Scandic Maritim og Lille Maritim. Bygget du må forsere på en trebrygge når du tusler fra nord til sør på Indre kai.

Ideen til laserskyteanlegget fikk daglig leder i Ravnafloke, Jan Helge Hagland, etter en tur i Italia. Han kjenner ikke til noe av denne typen laserutstyr i Norge, men tør ikke påstå at de er enestående.

Skape aktivitet

Sammen med Caiano har Ravnafloke nå bygd om lokalene innvendig. Målet har vært å få ny bruk av bygningen og skape aktivitet i sentrum.

Øverste etasje er bygd om som et fengsel. Med fem små celler og tre større. Her er det egen luftegård, undervisningsrom, kantine og kontorer for direktør og forværelse. Røykskyer og dempet belysning skal skape en atmosfære. Lydeffekter er hentet fra det beryktede fengselet Alcatraz av dører som slamrer igjen og alarmklokker som ringer.

Daglig leder: Rannveig Madsen blir daglig leder. Her sammen med Jan Helge Hagland.

Daglig leder: Rannveig Madsen blir daglig leder. Her sammen med Jan Helge Hagland. Foto:

– Vi hadde lyst til å skape et miljø som føles som et fengsel, forteller Hagland og viser rundt.

Først kommer vi opp en trapp til en disk, kiosk og et lite amfi der brukerne først får en opplæring i hvordan de skal gå fram på laserskyteanlegget, hvilke spillmuligheter de har og instruksjon om rømningsveier.

Skarpskytter

På veggen henger en rekke laserskytevåpen, hjelmer og sensorbokser som registrerer når du treffer et mål. Du får på deg en kjeledress som skal illustrere fangedrakt og så er du i gang og kan spille en rolle: Som innsatt, vokter, skarpskytter, fotsoldat eller direktør. Noen er på rømmen, andre skal kanskje redde noen. Det er få plasser å gjemme seg. Du må treffe blink for å få poeng. Blinker eller «target» er gjemt rundt i fengselet. Du kan spille flere spill og et spill varer i 18 minutter. Det kan være type spill som minner om «Search and destroy, «Free for all» «Team Death Match».

For å kunne sette i gang et spill må det være minimum åtte deltakere. Det er mulig å være 20 i slengen.

Den nedre aldersgrensen vil være 14 år og spillet er helt ufarlig, ifølge Jan Helge Hagland.

Ravnafloke vil ha kameraer rundt i lokalene som følger med på hva som skjer.

Utdrikkingslag

Målgruppen er alt fra ungdommer til utdrikkingslag, bedrifter som vil gjøre noe sosialt, hotellene og cruiseturistene. I første omgang på bestilling.

I løpet av våren er målet å skape flere aktiviteter i 1. etasje. Der er ideen å lage en kombinasjon av en labyrint med spøkelseshus, laser, escaperom og andre effekter. Rannveig Madsen blir den daglige ansvarlige på anlegget.

Kontroll: Kamera og skjermer er satt opp for at ledelsen skal ha kontroll med det som foregår. Her Mats Hagland.

Kontroll: Kamera og skjermer er satt opp for at ledelsen skal ha kontroll med det som foregår. Her Mats Hagland. Foto:

Ravnafloke har skapt en rekke aktiviteter på Haugalandet de siste årene. Men merker godt konjunktursvingningene i næringslivet.

– Vi merker at bedriftene bruker mindre penger på teambuilding, sier Hagland, og sier med det at de har noen utfordringer på økonomi. Ravnafloke har besluttet å trekke seg ut av hotellet på Røvær men fortsette på fyret. De går også ut av den daglige driften i Klatreparken i Nedstrand, men vil fortsatt være inne på eiersiden.

– Kult nok

– Vi kommer til å satse mye på dette nye anlegget i sentrum og Valhall, som har vært en stor suksess for oss. Ikke minst som arena for bursdagsfeiringer.

– Er ting kult nok, så kommer folk, sier han.

Ved Indre kai har Ravnafloke også liggende RIB-båtene og Røværskøyta Brannflu som de drifter. De arrangerer også rebusløp i sentrum sammen med flere sentrumsbutikker. Der kan du lære mye by- og sentrumshistorie om du henger deg på.

Ravnafloke

Ravnafloke tilbyr et bredt spekter av aktiviteter på Haugalandet og driver blant annet Hagland Naturpark/Festning, Valhall–Lekeland for voksne, Røværholmen Fyr og flere aktiviteter i Røldal.

Ravnafloke har tre ansatte på fulltid og mellom 30 og 40 guider.

LASER: Daglig leder i Ravmafloke, Jan Helge Hagland, viser rekken med lasergevær.

LASER: Daglig leder i Ravmafloke, Jan Helge Hagland, viser rekken med lasergevær. Foto:

Artikkeltags