Marked hver lørdag

Har ideer: Liv Ferkingstad er initiativtaker til markedet. Her sammen med Odd Fossan-Waage jr.  Foto: Harald Nordbakken

Har ideer: Liv Ferkingstad er initiativtaker til markedet. Her sammen med Odd Fossan-Waage jr. Foto: Harald Nordbakken

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 23. april til 1. oktober blir det marked i Byparken hver eneste lørdag. Da kan hvem som helst møte opp for å selge ting eller underholde. Ingen trenger å søke først.

DEL

BYPARKEN: Initiativtaker er Liv Ferkingstad, opprinnelig karmøybu men som har bodd 40 år i Stavanger. For i underkant av tre år siden flyttet hun tilbake til Haugesund og området ved Byparken.

Ideen til markedet fikk hun etter retromarkedet i Byparken i mai i fjor. Da samarbeidet flere instanser om markdet. Blant annet private inititivtakere, Frelsesarmeen, Hero Mottak og Haugaland Mottakssenter.

Det ble solgt varer, og servert mat, kaffe, kaker. Ikke minst servert ulike typer internasjonal mat og handelen gikk livlig.

– Da var det en så flott stemning i parken. Dette må vi få til mer av, tenkte jeg og tok kontakt med Odd Fossan-Waage jr i Haugesund Sentrum, forteller Liv Ferkingstad da vi prater med henne en solfylt formiddag i Byparken.

Hun synes Byparken i Haugesund er en fantastisk arena for liv og aktivitet.

Vitalisere nordre del av sentrum

Liv Ferkingstad har erfaring fra lørdagsmarkedet på Nytorget i Stavanger. Det startet for 15 år siden og er blitt en stor suksess.

– Jeg tenkte at det måtte gå an å få til noe tilsvarende i Haugesund også. Et fast lørdagsmarked kan være med å vitalisere Byparken og nordre del av sentrum, mener hun.

Odd Fossan-Waage jr tente på ideen med en gang og kalte inn til møte med representanter fra Haugesund kommune, Frelsesarmeen, Haugesund Sentrum og initiativtaker Liv Ferkingstad.

De har hatt flere møter og nå er alt klart for å gå i gang.

– Jeg har fått mange eposter fra folk som synes dette høres spennende ut, forteller Camilla Klovning Strømø som starter som sentrumskoordinator 1. mars og som i tillegg er leder i Haugesund Handelstands Forening.

De tre som Haugesunds Avis møter i Byparken denne formiddagen har tro på at dette kan bli en suksess.

Ikke minst fordi folk slipper å søke om å få selge noe der, men bare kan møte opp. I tillegg vil folk da vite at det skjer noe i parken hver eneste lørdag.

– Så får vi evaluere underveis hvordan det går, sier Odd Fossan-Waage jr.

De eneste begrensningene som blir lagt er at ingen får lov til å kjøre inn i Byparken med bil. Det vil heller ikke være lov å plassere boder eller bord på gresset. Alt må foregå på singelen. Men det regner han med at folk vil respektere.

Ta med det de vil

– Har noen lyst til å synge, sjonglere eller spille noe, så er også det fullt mulig, forteller de tre.

Skoleklasser som skal på tur kan gjerne stå i parken og selge vafler aller andre ting.

Folk står fritt til å ta med seg det de vil selge.

De oppfordres til å ta med seg campingbord og det kan også være mulig å få låne bord av Kirkens Bymisjon som holder til like i nærheten.

Liv Ferkingstad, Odd Fossan-Waage jr og Camilla Klovning Strølmø håper at mange ulike aktører involverer seg i markedet.

Opptatt av sentrumsutvikling

Intitiativtaker Liv Ferkingstad gleder seg i alle fall stort. Hun er brennende opptatt av sentrumsutvikling og det å skape samlingsarenaer og møteplasser i sentrum.

Den pensjonerte psykiatriske sykepleieren har flere ideer til hva som kan gjøres i sentrum og har spilt inn flere til ledelsen i Haugesund Sentrum.

Hun har også fått mye positiv tilbakemelding fra folk som bor eller jobber i nordre del av sentrum.

Etter retromarkedet i fjor sa flere at Byparken blir altfor lite brukt.

Artikkeltags