Setter inn rasbåt på Sørfjorden

HIT MED IKKE LENGER: Aarekol trafikktjenester har vakthold ved Freim/Ragde-krysset. Vegen er stengt på grunn av et ras.

HIT MED IKKE LENGER: Aarekol trafikktjenester har vakthold ved Freim/Ragde-krysset. Vegen er stengt på grunn av et ras.

Riksveg 13 mellom Odda og Tyssedal er stengt som følge av et ras ved Byrkjenes. Kommunen setter inn rasbåt på Sørfjorden.

DEL

ULLENSVANG [Hardanger Folkeblad]: Natt til torsdag ble riksveg 13 stengt på grunn av fare for ras. Kort tid etter gikk det et ras over veien og dermed er det umulig for biler å passere.

Ved Freim-Ragde-krysset var det torsdag morgen vakthold og sperringer. Aarekol trafikktjenester er plassert ut og informerer samtidig bilister om at kommunen har satt opp rasbåt.

– MS «Lindenes» settes inn forbi rasstedet så lenge vegen er stengt, bekrefter beredskapskoordinator i Ullensvang kommune, Stig Hope.

Det jobbes nå med å utarbeide en reiseplan for dagen. Første avgang fra Odda er klokka 08.30.

Det er uvisst hvor lenge riksveg 13 blir stengt. Det skal ikke dreie seg om et stort ras. Stedet hvor raset gikk er mye plaget med ras, og det har tidligere vært gjort mindre tiltak for å unngå at masser fra fjellsiden over veien siger ut.

Også i Austrepollen mellom Odda og Jondal er vegen stengt på grunn av et ras. På E 134 stenger et jordras veien. Det er også utfordringer i trafikken andre steder i distriktet på grunn av uværet som herjet onsdag.

Dette raset kom ned i riksvegen natt til torsdag. Vegen er stengt.

Dette raset kom ned i riksvegen natt til torsdag. Vegen er stengt. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken