Gå til sidens hovedinnhold

Setter press på spillerne før årets første treningskamp: – Det er kort vei inn og kort vei ut av laget

Fredag spiller FKH årets første treningskamp borte mot Sandnes Ulf. Den kampen kan du se direkte på h-avis.no.

FOTBALL: Fredag 18.00 er det avspark mellom Sandnes Ulf og FKH. Haugesunds Avis sender kampen direkte. Sendingen starter 17.45.

SE SANDNES ULF – FKH HER FRA 17.45 FREDAG

Etter å ha fått avlyst den planlagte treningskampen mot Bryne 13. februar, gleder FKH-trener Jostein Grindhaug seg til å spille kamp igjen.

– Ja, det har vært noen lange uker med trening nå. Det blir godt for oss alle å brekke av med en kamp, sier Grindhaug.

– Vi spisser det til med en gang

Bortsett fra Frank Stople, som skadet seg på trening onsdag, og langtidsskadde Joakim Våge Nilsen, stiller FKH med full tropp mot Sandnes Ulf. Grindhaug ga laget til spillerne etter torsdagens trening i Storhall Karmøy.

FKH stiller slik fra start (4-3-3): Egil Selvik – Mikkel Desler, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann, Alexander Stølås – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård, Bruno Leite – Niklas Sandberg, Ibrahima Wadji, Kristoffer Velde.

Eliteserieklubbene får bare spille fem treningskamper denne sesongen på grunn av koronarestriksjonene.

– Det gjør at hver kamp betyr mer. Så vi spisser det til med en gang, slår Grindhaug fast.

– Betyr det at dette laget er de elleve beste akkurat nå?

– Nei, det kan diskuteres. Men det er et godt lag. Og med 16 utespillere i troppen sier det seg selv at det er kort vei inn på laget og kort vei ut av laget. Så det gjelder å benytte kampene godt. Så er det alltid noen som er mer inne enn andre og noen mer usikre på laget enn andre, sier FKH-treneren.

– Hva håper du å se mot Sandnes Ulf?

– Tidligere har vi brukt mer tid på det fysiske i sesongoppkjøringen. Nå har vi hoppet over et steg og gått tidligere inn med elleve mot elleve. Vi har kjørt mer inn i roller og øvd mer som et lag. Vi har jobbet mest med spill mot etablert forsvar og presspillet vårt. Jeg håper å se resultater av det arbeidet, sier Grindhaug.

Les også

Har sagt opp og fått ny jobb: – Det var en fantastisk følelse å få den telefonen

Reiser på treningsleir

Etter fredagens kamp tar FKH en frihelg. Så reiser hele laget til Kristiansand på treningsleir mandag, i forkant av neste fredags treningskamp mot Start. Den årlige Spania-turen blir det naturlig nok ikke noe av.

– Vi ser alle fram til det. Det er noe med det å være sammen. Dessuten slipper vi å sitte en time i bil til trening hver dag, sier åkrabuen.

Det er ingen hemmelighet at FKH er på spillerjakt. Både en spiss og midtbanespiller skal være på ønskelista. Så langt har klubben hentet Peter Therkildsen, Egil Selvik og Alioune Ndour i vinter.

– Inntil videre er vi de spillerne vi har. Noe mer kan jeg ikke si om det, sier Jostein Grindhaug.

Kommentarer til denne saken