KARMØY: – Alt dette er egentlig utdatert. Når den nye butikken er ferdig, får vi mye bedre kapasitet og varene blir mer synlige.

Butikksjef Sigrid Odland Mørch står blant påleggshyllene i Coop Extra-butikken på Åkra og forklarer hva som skal skje de neste månedene.

– Kraftig satsing

Det er ikke rent lite.

– Vi gjør en kraftig satsing, og investerer mellom sju og åtte millioner i denne butikken. Ombyggingen starter rett etter påske, så satser vi på å åpne i juni, sier regiondirektør Trygve Vikse i Coop Sørvest.


Det er en etterlengtet oppgradering som nå er like rundt hjørnet.

– Det ble full jubel her da vi fikk vite hva som skal gjøres. For oss er butikken litt tung å jobbe i, og den kan nok oppleves som trang av kundene. Vi har egentlig høyere omsetning enn vi har plass til, sier butikksjef Mørch.

I fjor omsatte de for nesten 85 millioner kroner i dagligvarebutikken like ved Fylkesveg 547 midt i Åkrehamn sentrum.

Utbyggingsplanene har vært på de ansattes lepper i flere år, men usikkerhet rundt den såkalte omkjøringsveien har hindret framgang.

Nå er planene endret.

– Vi har et tomteområde i øst som vi skulle bygge på, men der er vi avhengige av en ny veiløsning. Da den ene leietakeren vår, Veldes Malerservice flyttet ut av lokalet i fjor sommer, besluttet vi å ta i bruk lokalene selv, forklarer Trygve Vikse.

Jobber på spreng

Og slik blir det, altså. Ikke bare skal den 1.200 kvadratmeter store butikken oppgraderes, den skal også utvides med 400 kvadratmeter.

– Jeg tror ikke kundene går rundt og tenker at nå må noe gjøres her, for butikken er jo fin. Men butikken er fin fordi de ansatte jobber på spreng for å få den fin, sier Tormod Helle (39), som er driftssjef for Coop Sørvest region nord.


– Den store forskjellen nå, blir større plass rundt kassene og i postområdet, det blir åpnere og vareeksponeringen blir mye bedre. Vi vil oppleve færre utsolgt-situasjoner, fordi vi kan ha flere varer i butikken. Åkra fortjener en skikkelig stor, flott matbutikk, sier Helle.

Planlegger Obs Bygg

Sigrid Odland Mørch, som er bosatt på Kolnes og pendler til Åkra hver dag, er helt enig i at det hun omtaler som trofaste kunder fortjener en ny butikk. Det gjør også de over 25 ansatte, understreker hun.

– Alle her er helt gira på dette, og vi gleder oss noe voldsomt. Nå blir det nok en periode framover med litt rot, men det blir så bra når det er ferdig. Og så blir det nok ekstra travelt, men det liker vi jo i denne bransjen, smiler hun.

Trygve Vikse forteller at den planlagte Obs Bygg-butikken på Åkra fortsatt er en del av planene, men at det ikke er aktuelt å begynne byggingen før en veiløsning er på plass.