Gå til sidens hovedinnhold

Sildajazz: – Foreløpig er ingen konserter avlyst

Artikkelen er over 1 år gammel

Festivalsjef Andreas Risanger Meland ønsker fortsatt å gi publikum musikalske øyeblikk i august

MUSIKK: I etterkant av regjeringens nye retningslinjer for arrangementer med mindre enn 500 publikummere, som ble annonsert torsdag, er det nå klart at Sildajazz, ikke kan gjennomføres som vanlig i år.

– Mye av det vi forbinder med Sildajazz er rett og slett ikke forenelig med den dugnaden vi alle bør bidra til – nå og i tiden fremover, skriver festivalsjef Andreas Risanger Meland i en pressemelding fredag ettermiddag.

Årets utgave av Sildajazz blir derfor uten de store utekonsertene, gratiskonserter, arrangementet i Dokken, krokonserter på tettpakkede utesteder, konserter på eldrehjem og parader i gatene.

– Dette er goder vi ikke kan unne oss for øyeblikket. Men det viktigste er musikken. Den er bålet vi samles rundt. Og musikken lar seg ikke tøyle av et virus. Vårt største ønske er fortsatt å kunne gi publikum store musikalske opplevelser i august. Retningslinjene som kom i går skaper muligheter, men som med alt annet etter at korona traff oss: ting vil bli annerledes. Foreløpig er ingen av de lanserte konsertene avlyst, forteller festivalsjefen.

I løpet av neste uke vil det bli klarlagt hvilke av konsertene som ikke kan gjennomføres. Sildajazzen opplyser at jobber å få kartlagt dette nå framover. Også i år ønsker festivalen å tilby publikum levende musikk så fort som mulig, under de retningslinjene som gjelder.

– Vi ønsker ikke å la det gå et helt år til festivalen sysselsetter musikere igjen! Til slutt, en velment oppfordring og oppmuntring: hvor flinke vi er til å vare på hverandre, holde avstand og vaske hendene, er med på å bestemme hvor mange av oss som kan møtes igjen på konsert i august, sier Meland.

Les også

Fortsatt håp for Sildajazzen: – Ikke et endelig vedtak

Les også

Lokale musikkfestivaler inneforstått med at sommeren krasjer

Kommentarer til denne saken