Gå til sidens hovedinnhold

– Flere må ta ansvar

Artikkelen er over 8 år gammel

Kirkens Bymisjon markerte at Caiano støtter dem med 50.000 kroner i året. Da bladde Kristian Eidesvik opp 100.000 til. Ganger to.

SAMFUNN: Arne Valen og Kirkens Bymisjon var tirsdag hos Caiano for å overlevere en gullengel-plakett. Den får bedrifter som bidrar med 50.000 kroner i året til Bymisjonens sosiale entreprenørskap.

I denne sammenhengen fortalte Valen litt om Bymisjonens øvrige arbeid, blant annet om «I jobb», et lavterskel arbeidstilbud for rusmiddelavhengige. Han nevnte at de der hadde gått 300.000 kroner i underskudd i fjor. I år må de si nei til rusmisbrukere som vil jobbe.

– Vi sa på sparket at vi i to år skal betale for at to personer til kan være med i I jobb. Dette arbeidet er så viktig. Folk får en jobb som er meningsfylt, og de bidrar til bybildet; til å forskjønne byen. Vi som har falt ned på solsiden kan være med og bidra til at noen kommer inn i arbeidslivet. Det har stor betydning, sier Eidesvik.

Engasjementet betyr at de bidrar med ca. 100.000 ekstra i året.

– På en måte er det mye penger, på en annen måte er det lite. Spørsmålet er bare om vi vil. Jeg håper dette kan bli en stafett. Vi utfordrer Hagland til å bidra, ikke nødvendigvis med 100.000, men med 50.000 slik at de kan skaffe en arbeidstaker ekstra. Så kan de utfordre videre, sier Eidesvik.

Han understreker at dette ikke er veldedighet, eller for å framheve seg selv eller bedriften, men for å bidra til arbeid som er viktig for samfunnet.

– Går du tilbake til 50- og 60-tallet, kjente alle et større samfunnsansvar enn vi gjør i dag. Det savner jeg. I dag er det bare penger, penger, penger. Jeg mener bedriftene må ta mer samfunnsansvar. Og får vi en person mer inn i jobb, kan samfunnet tjene 20 millioner.

Eidesvik er en av distriktets mest formuende, og gjennom Caiano-konsernet kontrollerer Eidesvik milliardverdier.

– Kjenner du på ansvaret det gir?

– Ja, det har jeg alltid gjort. Og nå tenker bedriftene altfor mye på kortsiktig profitt. Jeg må tenke langsiktig og ha en mening. Tenkes det bare på penger, blir det veldig trassig, sier Eidesvik.

Om Hagland tar utfordringen, skal vi finne ut senere.

Kommentarer til denne saken