Brann på Hurtigruten MS "Nordlys"

 Hurtigruteskipet Nordlys brenner like utenfor Ålesund torsdag morgen. Passajerer evakueres.

Hurtigruteskipet Nordlys brenner like utenfor Ålesund torsdag morgen. Passajerer evakueres. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

To personer er bekreftet omkommet etter brannen om bord i hurtigruteskipet Nordlys, opplyser Sunnmøre politidistrikt. Ingen er savnet.

DEL

ÅLESUND: De to som er funnet omkommet om bord i Nordlys, er ansatt i Hurtigruten, opplyser selskapets administrerende direktør Olav Fjell til NTB.

Del på Facebook

– Det er innmari tungt å få beskjeden om at vi har mistet to kolleger. Det å få en skadd, er én for mye. Det å miste en kollega er fryktelig tungt. Det setter sitt preg på hele organisasjonen. Vi er ikke en større bedrift enn at alle kjenner alle, sier Fjell til NTB.

Han ledet håndteringen av brannen fra beredskapsrommet i selskapets hovedkvarter i Tromsø torsdag formiddag, men reiser til Ålesund med første fly.

– Det arbeides videre med registreringsarbeid og med å få en klar oversikt over passasjerene, heter det i en pressemelding fra politiet.

Det var 262 personer om bord i Nordlys da brannen startet – 207 passasjerer og et mannskap på 55. Totalt er seks personer på sykehus.

Fikk livreddende førstehjelp

De to omkomne fikk livreddende førstehjelp da brannmannskapene fant dem like etter klokken 12. En snau halvtime etterpå kunne operasjonsleder Arnfinn Walderhaug ved Sunnmøre politidistrikt bekrefte at begge var omkommet, skriver VG.

LES OGSÅ: Passasjer: - Virket udramatisk først

De to første som ble sendt til sykehus i formiddag har pådratt seg alvorlige brannskader. Den ene er sendt videre til brannskadeavdelingen på Haugeland sjukehus i Bergen. Flere er sendt til sykehus med røykskader.

Totalt skal 16 personer være skadd i brannen. Åtte behandles på sykehus og åtte er behandlet på legevakt.

Det var først kraftig røykutvikling fra skipet. Etter at skipet la til kai har røyken blitt lettere. Da skipet la til kai i Ålesund ble befolkningen anbefalt å holde dører og vinduer lukket.

Brannvesenet opplyste like før klokken 13 at de nærmer seg brannstedet og at det er stor varmeutvikling i skipet.
 

Hovedredningssentralen fikk først melding om brannen fra Florø Radio klokken 09.17. Skipet lå da noen hundre meter fra kai i Ålesund.

LES OGSÅ: Passasjer: - Kjente intens røyklukt

Passasjerene ble raskt evakuert, men brannvesenets røykdykkere gikk ved 11-tiden inn for å gå gjennom båten rom for rom.


Pårørendetelefon er opprettet: 70118883 eller 70118924.

HAR DU NOEN DU KJENNER OMBORD I SKIPET? TIPS OSS PÅ TLF. 52722222 eller nett@h-avis.no.

Artikkeltags