Gir bort velferdspenger

Arbeidsplassen: Det er velferdspenger som de ansatte i DeepWell har tjent opp på Statfjord-feltet de nå fordeler på gode formål i inn- og utland. Arkivfoto

Arbeidsplassen: Det er velferdspenger som de ansatte i DeepWell har tjent opp på Statfjord-feltet de nå fordeler på gode formål i inn- og utland. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

57 DeepWell-ansatte på Statfjord gir 90.000 kroner i velferdspenger til gode formål. De utfordrer kolleger i andre selskaper til å gjøre det samme.

DEL

Ideen ble spredt på e-post og fikk full oppslutning, forteller initiativtaker Birger Biggen Lunde. Haugesunderen jobber som brønnservice-supervisor på Statfjord. Det er som enkeltperson han har foreslått å gi bort velferdspengene, understreker han overfor Haugesunds Avis.

Det er også Lundes forslag som har fått gjennomslag når det gjelder hvem som skal få. Barneavdelingene ved Haugesund sjukehus og Haukeland universitetssjukehus får 25.000 kroner hver. Rosa Sløyfe-aksjonen får også 25.000, mens de resterende 15.000 kronene går til Redd Barnas arbeid på Filippinene etter tyfonen i høst. Det ligger en klar tanke bak tildelingene, forklarer Lunde.

– Vi er et selskap med mange ansatte over hele landet, men ikke minst i Haugesunds- og Bergensdistriktet. Mange av oss er yngre mennesker med små barn, andre har barnebarn. Mange av oss kommer i oss i kontakt med sykehusenes barneavdelinger og ser hvilken viktig oppgave de har. Bidraget til Rosa Sløyfe-aksjonen er vår måte å si takk til våre, koner, samboere, kjærester osv. for jobben de gjør mens vi er ute på en eller annen «stålholme». Når det gjelder Filippinene ser vi at barna der mangler nesten alt, mens våre barn har nesten alt.

Penger fra Statoil

Velferdspengene som offshore- arbeiderne nå gir bort, kommer egentlig fra Statoil. Som kontraktør for Statoil på Statfjord er de DeepWell-ansatte med i en månedlig konkurranse blant andre kontraktører om hvem som gjør best jobb rent operatørmessig. Vinneren blir premiert med velferdspenger.

– Vi har vunnet flere ganger, og det er premier fra slike konkurranser vi nå har samlet opp og fordelt på gode formål, forteller Lunde. Tidligere har de brukt tilsvarende gevinster til mer typiske velferdsgoder for seg selv.

Innsamlingsrekord

Mens de to barneavdelingene er informert om gavene som kommer, er dette nytt for de to andre. Haugesunds Avis har snakket med nødhjelpsansvarlig Søren Pedersen i Redd Barna. Han forteller at giverne i DeepWell er i godt selskap når det gjelder giverglede.

– Jeg tror aldri tidligere vi har fått inn så mye penger fra givere i forbindelse med noen katastrofe, sier Pedersen.

Og pengene trengs. I 2014 og de neste to årene har Redd Barna i Norge og internasjonalt tenkt å bruke 300 millioner i det kriserammede landet. Så langt har Redd Barna i Norge bidratt med 40 millioner. Det gjør landet vårt til en betydelig bidragsyter.

Artikkeltags