Gå til sidens hovedinnhold

Oppmuntres hjemmefra

Artikkelen er over 7 år gammel

Dorothea Økland har vært aktiv innen musikken siden andre klasse på barneskolen. Dette er ikke helt tilfeldig, 18-åringen har fått musikken mer eller mindre gjennom morsmelka.

LUNSJKONSERT PÅ MEDIEHUSET: Dorothea Økland er datter av fiolinist Nils Økland, og det kommer naturlig å tenke at det kan ha hatt innvirkning på hennes interesse for det musikalske.

– Det er vanskelig å sette i perspektiv siden det er slik jeg er vant med å ha det, men det må ligge noe i det tror jeg. Både mamma og pappa har vært veldig flinke på å støtte meg og oppmuntre meg til å drive med musikk og andre ting som er rett for meg. Musikk har jeg drevet med veldig lenge. Jeg begynte i musikkorps i andre klasse, og gitaren tok jeg fatt på rundt syvende klasse. Sang har jeg ikke drevet med så lenge, begynte å synge for 2-3 år siden, forteller Økland til Nettopp Nå.

Nøktern innstilling

Den romantiske drømmen om å leve av sin egen musikk er godt plantet hos Dorothea, selv om hun er redd for å være skråsikker rundt det.

– Det jeg liker best med musikk er at det lar deg formidle og forme et budskap som er viktig. Du får frem det som er viktig for deg gjennom musikken, og det er veldig gøy å få vist det frem til andre. I fremtiden har jeg lyst til å skrive flere låter selv.

Skal prøve å få gitt noe ut også. Jeg vil jo selvfølgelig leve av musikken min, men jeg tør ikke helt si det på den måten heller.

Det er liksom noe alle sier. Jeg skal nok prøve å leve av musikk på en eller annen måte, det er det som ligger for meg.

Til ungdom som går med en drøm om å bli en del av byens musikkscene har Dorothea noen tips:

Urørt

– Se på videoer på YouTube, lær deg å spille. Det er også klokt å spørre andre som gjerne kan det bedre enn deg om råd til hvordan man kan gjøre det. En kanal jeg aldri har brukt, men som jeg vet mange har hatt veldig nytte av er Urørt. Det kan være klokt å bruke den til å legge ut og vise frem musikken din.

Økland syntes det var litt skummelt å opptre på Mediehuset Haugesunds Avis som en del av serien «Lunsjkonserten».

– Jeg gleder meg til å se det på Sebyen, selv om jeg synes det er litt skummelt. Som regel pleier jeg ikke være nervøs før jeg spiller, men akkurat denne gangen var jeg litt nervøs fordi andre kommer til å se det og mene noe om det når det blir lagt ut om en uke.

TIDLIGERE LUNSJKONSERTER:

INE ROSSEBØ

KEN-TORE KALLEVÅG

TOM ROGER AADLAND

Kommentarer til denne saken