Gå til sidens hovedinnhold

Populær klassiker

Artikkelen er over 9 år gammel

Selv om eventyret om Karius og Baktus ble skrevet for over 60 år siden, er det ingen tvil om at historien fortsatt er populær.

HAUGESUND: Lørdag var det duket for «EventyrFortellingTeaterStund» på intimscenen i Festiviteten, og det var Thorbjørn Egners fortelling om de to små tanntrollene som sto på plakaten.

Del på Facebook

To av de håpefulle som hadde fått billett til lørdagens første forestilling, var søskenbarna Oda Thorsen (4) og Celina Fylkesnes (3), som kom sammen med mødre og bestemor. Mens den legendariske tann-historien var ukjent for Celina, som trodde den handlet om klovner, var det derimot et kjent stykke for Oda.

– Jeg liker den veldig godt, og har filmen hjemme, fortalte 4-åringen, og la til at hun hadde sett den minst ti ganger.

Men på tross av at historien handler om hull i tennene, så ikke dette ut til å sette en stopper for lørdagsgodtet til de to jentene, som begge hadde med seg slikkepinner.

– Jeg er flink til å pusse tennene, påpekte Oda, og meddelte at hun har et timeglass som passer på at hun pusser dem i minst to minutter.

Fornøyde

Godt plassert inne i salen var det stor iver blant både små og store. Og etter en halvtimes spill, var det et fornøyd publikum som forlot salen.

– Skuespillerne var kjempeflinke og fikk barna engasjert i historien, skrøt Odas mamma, Silje Thorsen.

Selv om det var første gang de benyttet seg av tilbudet, var det definitivt ikke den siste.

– Jeg tror barna får mye utbytte av å gå på teater, så vi kommer absolutt igjen, avslutter Thorsen.

Populært tilbud

Beth-Elin Håstø i billettluka på Festiviteten kunne fortelle om stor interesse for Haugesund Teaters lørdagstilbud. Da billettluka åpnet lørdag formiddag, var det bare ti av de 160 utlagte billettene som var igjen. «Karius og Baktus» var høstens andre EventyrFortellingTeaterStund, og så langt har alt av billetter til forestillingene blitt revet bort.

– Interessen for tilbudet er kjempegod, fortalte Håstø, som tror hun vet grunnen til populariteten.

– Det varer bare en halvtimes tid og begynner tidlig på dagen. Det passer jo de fleste småbarnsfamilier godt.