ULLENSVANG [Hardanger Folkeblad]: Norske vinterskianlegg har stengt ned inntil videre på grunn av koronakrisen, men på Folgefonna er forberedelsen til en ny sesongen i gang.

Denne vinteren har det kommet store mengder snø i høyfjellet. På Folgefonna er det snakk om over 10 meter for øyeblikket.

Før helga var arbeidet med å brøyte veien opp til isbreen i gang. På bildet du ser øverst får man virkelig et inntrykk av hvor store mengder det er snakk om.

På bildet, tatt av daglig leder ved Fonna Glacier ski resort, Michael Iversen, kan du se en mann øverst til høyre og tenke deg til hvilken jobb brøytemannskapet faktisk har.

I Norge er nå alle skiheiser stengt i den pågående koronavirus-pandemien. Sommerskisentrene åpner tradisjonelt på våren når sesongen for de andre anleggene er over. Iversen håper de også får anledning til å åpne.

– Vi jobber nå med å få åpnet veien, og både tror og håper vi får åpne i sommer, sier daglig leder Michael Iversen til bransjemagasinet Fri Flyt, som først omtalte saken.

Denne saken er hentet fra Hardanger Folkeblad