SKYTING: – Jeg er ganske sikker på at en så ung skytter aldri har vunnet et så stort stevne i Norge noen gang. Det skal egentlig ikke gå an, sier langt eldre Torgeir Pleym Iversen, som har lang fartstid i Haugesund og Sveio Skyttarlag.

I helgen var han med og arrangerte innendørs landsdelskretsstevne på Kalland for skytterlagene i Sunnhordland, Hardanger/Voss og Hordaland.

– Etter Landsskytterstevnet er disse stevnene de største i landet, forteller Pleym Iversen – som altså ble vitne til en fantastisk finaleserie av 16-åringen fra Sveio.

– En fantomserie. Han er så kald! Ti innertiere. Det kan ikke bli bedre. Det er aldri blitt skutt så bra tidligere i hallen på Kalland, verken på trening eller i konkurranse, sier Pleym Iversen.


Olve Grønås Birkeland, som representerer Haugesund og Sveio Skyttarlag og ifølge alderen er første års junior, vant seniorklassen med 346 poeng på flere innertiere i finalen enn Lise Margrethe Rinde (Åsane/Hordvik) og Amalie Evensen (Os) som også fikk 346 poeng.

Torgeir Pleym Iversen beskriver Olve Grønås Birkeland som et unikt talent,

– Han jobber meget målbevisst. Blant annet samarbeider han med den tidligere toppskytteren Anne Grethe Jeppesen om mental trening. Olve kan bli så god han bare vil. Normalt tar det mange år å bli så god som han allerede er, sier en imponert Torgeir Pleym Iversen.