Røkke går inn i Solstad

Kjell Inge Røkkes Aker går inn i Solstad med til sammen en halv milliard kroner. (Skipsfoto: Bernt Sortland)

Kjell Inge Røkkes Aker går inn i Solstad med til sammen en halv milliard kroner. (Skipsfoto: Bernt Sortland)

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjell Inge Røkkes Aker går inn i Solstad med til sammen en halv milliard kroner og får en eierandel på 31 prosent av Solstad Offshore.

DEL

SJØFART: Solstad Offshore ASA har sammen med Aker ASA og med støtte fra sine bankforbindelser og obligasjonseiere utarbeidet en finansieringsplan for å styrke økonomien i Solstad Offshore.

Finansieringsplanen skal gjøre Solstad i stand til å kunne stå imot et problematisk marked og posisjonere selskapet for å ta del i konsolideringen av det fragmenterte offshore service markedet, melder Solstad tirsdag morgen.

Aker og Røkke går inn med 250 millioner kroner gjennom en rettet emisjon. I tillegg skal Aker gi et lån på 250 millioner kroner. Lånet kan omgjøres til nye aksjer i Solstad.

De som allerede har aksjer i Solstad vil bli invitert til å spytte inn 75 millioner kroner i selskapet i en senere emisjon. Solstad familien vil da sitte igjen med om lag 32,4 prosent av aksjene i selskapet.

Redningspakke

– Vi er svært godt fornøyd med den avtalen vi har inngått med Aker. Det er en avtale vi har jobbet med i et halvt år og som vi har stor tro på, sier Lars Peder Solstad til Haugesunds Avis.

– Hvor viktig var det for Solstad Offshore å få til en redningspakke?

– Hele bransjen vår har behov for å snakke med bankene og sikre ny likviditet. I den prosessen vi har vært gjennom har Aker funnet oss, eller vi har funnet Aker, det vi ser er at med Aker på laget – og god hjelp fra banker og obligasjonseiere så setter vi oss i en økonomisk mye bedre situasjon. Noe som gjør at vi kan delta i en konsolidering av markedet som er helt nødvendig, sier Solstad.

– Hvordan hadde det sett ut for Solstad dersom dere ikke hadde fått tilført ny kapital?

– Da hadde det blitt en defensiv løsning, der det hadde handlet om hva vi kunne fått til for å overleve gjennom nedturen. Vi har hele tiden lett etter en offensiv løsning.  Kan vi klare å sette sammen en løsning som gjør at vi kan bruke de dårlige tidene til noe fornuftig? Det kan vi nå, sier Solstad.

– Ligger det noe i avtalen som innebærer en omorganisering eller restrukturering av selskapet?

– Nei, Aker satser på Solstad Offshore slik selskapet er i dag, med hovedkontor i Skudeneshavn.

Artikkeltags