Gå til sidens hovedinnhold

Skal du på Seniorfestival, eller hva med Øystein Sunde – og tur i naturen?

Artikkelen er over 2 år gammel

Øystein Sunde er tilbake i byen. Seniorfestival og diverse turer i naturen kan du få med deg denne helgen.

FILMPREMIERER

«IT – CHAPTER 2»: Hvert 27. år blir byen Derry hjemsøkt av ondskap. I «Chapter Two» kommer karakterene, som har gått sine egne veier, tilbake som voksne, nesten tre tiår etter hendelsene i den første filmen. Denne skrekkfilmen inneholder nærgående og blodige volds- og drapsskildringer og får derfor 15-årsgrense.

«SIR»: En ung, singel mann fra Mumbais overklasse blir tiltrukket av sin like unge hushjelp fra bygda i det romantiske dramaet «Sir». Alt ligger alt til rette for en skikkelig Askepott-historie. Men filmen er for smart til å bygge slike tomme luftslott. I stedet skaper Rohena Gera en nyansert fortelling om forventninger til familielykke i dagens India.

«TOY STORY 4»: Woody (Tom Hanks) har alltid vært trygg på sin plass i verden og sin oppgave: å ta vare på sitt barn, enten det er Andy eller Bonnie. Så når Bonnies nye hjemmelagde leke, Gaffen, erklærer seg selv som søppel og ingen leke, tar Woody på seg å vise Gaffen (Tony Hale) hvorfor han burde omfavne det å være en leke. Regissert av Josh Cooley («Riley’s First Date?»), og produsert av Jonas Rivera («Innsiden Ut», «Se Opp») og Mark Nielsen.

KONSERTER

KLASSISK KONSERT I

TYSVÆRTUNET Tysvær, fredag: Stavanger Symfoniorkester gjester fast Tysværtunet med regionskonserter. Kveldens program inviterer til å ta i bruk hele følelsesregisteret. Fra den melankolske og melodiøse Bols vise, via Prokofjevs virtuose og kraftfulle klaverkonsert til Tsjajkovskijs emosjonelt ladet fjerde symfoni. Dirigent: Andris Poga, solist: Andrej Korabejnikov, klaver.

KONSERTFORESTILLING

Karmøy, fredag: Britt Synnøve Johansen og Svein Ragnar Myklebust kommer til Karmøy kulturhus, Åkrehamn fredag med konsertforestillingen «Taube møter Vreeswijk».

FLYTTEN PUB

Haugesund, fre-lør: Tommy Tokyo spiller på Flytten pub fredag. Lørdag er det Bon Scoth, tribute to AC/DC og Bon Scott som skal fylle puben.

JACK BOUNTY

Bømlo, lørdag: Jack Bounty spiller på Bømlo Musikkfabrikk på Svortland lørdag. Jack Bounty spiller leken og energisk spionrock som handler om spionen Jack Bounty. De slapp nylig singelen «Welcome to the KGB» på alle strømmetjenester verden over.

UTEKONSERT I TYSVÆR

Tysvær, lørdag: Espen Lind, Kurt Nilsen, Fuentes og Holm har gratiskonsert i Tysvær lørdag. Stegaberg idrettslag, Tysvær kommune og lokalt næringsliv spanderer. Konserten skulle opprinnelig gå i sommer.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Contrazt spiller på Saloonen lørdag. Siden starten i 2005 har Contrazt vært et av Norges mest turnerende danseband. Hvert år har det kommet ut nye CD-plater som har gitt heder og ære i form av blant annet fire gullplater. Publikum vil få høre låter fra bandets 14-årige karriere.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Utstilling med bilder av Christian Messel i Billedgalleriet. Utstillingen er årets filmfestivalutstilling. Den står til 29. september. Fredag åpner utstillingen Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører». Munthe er kanskje mest kjent som billedkunstner, men mest originale og betydelige innsats gjorde han innenfor design og interiør. Flere originalverk vises i utstillingen produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

HØSTUTSTILLING

Karmøy, lørdag: Åpning av høstutstilling med Fargeklatten i Kopervik kulturhus. Det blir utstilt maleri, trykk, tegninger. Idar H. Udal spiller klassisk gitar under åpningen.

SCENE

«ØYSTEIN SUNDE OG MEGET I SLØYD PÅ NYE EVENTYR»

Haugsund, lørdag: Det er over 50 år siden Øystein Sunde sto på scenen første gang alene med gitar, og nesten 50 år siden han toppet listene med slageren «Jaktprat» fra hans første LP-plate «1001 Fnatt» i 1970. Nå er han tilbake i Festiviteten med showet «Øystein Sunde og Meget i sløyd på nye eventyr». Han har med seg musikerne Terje Kinn banjo, Øystein Fosshagen fele og mandolin, Knerten Kamfjord bass og Knut Hem dobro og perkusjon.

MINI-MORO

Karmøy, lørdag: «MiniMoro» – «Pakken» i Kopervik kulturhus.

TEATER

«BUKKENE BRUSE LAGER

RUMPEBRANN»

Stord/ Bømlo, lør-søn: Riksteateret kommer til Stord kulturhus fredag med forestillingen «Bukkene bruse lager rumpebrann». Dagen etter i Bømlo kulturhus. Mandag står Festiviteten for tur og tirsdag Tysværtunet. Bukkene Bruse lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på seteren som de brukte å gjøre før. Forstillingen er basert på Bjørn F. Rørvik og Gro Moursunds enormt populære barnebok. Nå kommer oppfølgeren, basert på andre bok i serien, «Bukkene Bruse vender tilbake».

FESTIVALER

SENIORFESTIVALEN

Haugesund, fre-lør: Seniorfestivalen åpner med åpningsfest i Festiviteten. Musikk ved Terje og Graham. Utdeling av Seniorrådets pris. Ordføreren hilser og konsert med Ole-Morten Velde, Halvor Lillesund og Vegard Fossum. Karin Berndtsson er konferansier. Arrangementet er gratis. Lørdag er det stor gratis familiefest på Havnaberg Seniorsenter. Rikholdig og variert program, hoppeslott og ansiktsmaling og brannbilen kommer.

KANALDAGANE

Bømlo, fre-søn: Kanaldagane på Bømlo blir i år arrangert for 18. gang. Dette er et arrangement i kystsogevekene og er en av de største på Bømlo med ca. 3.000-5.000 besøkende hvert år. Kanaldagane har et maritimt preg siden området ligger ved idylliske Kulleseidkanalen. På programmet står blant annet Gunnar Andersens Busserullshow og dans med Gunslingers og Rabbagast lørdag. Foredrag ved Olav Mæland om Shetlandsfarten og buktaling og trylleshow med Davido samme dag. Gudstjeneste søndag er en tradisjon. Mugge og Bugge byr på humorshow mens programmet avsluttes med Me6, et band som framfører sangene til Kurti Larsen.

ARRANGEMENTER

FRILUFTSLIVETS UKE

Haugalandet, fre-søn: Etter Friluftslivets dag kom en hel uke, og den uken er ennå ikke over. Fredag arrangerer Haugesund turistforening tur til Rallarvegen og Aurlandsdalen, Sogn. Lørdag arrangers det fjelltur til Hustveitsåta, Sauda og tur til Etnefjellet. Søndag er det flere arrangement, blant annet Kringsjådagen. Ved Kringsjåytta blir det seter med sauer og høner, natursti, grilling, pannekaker, suppe kaffe og saft. Naturquiz for barna.

BJØRGENEDAGEN PÅ TORVASTAD

Karmøy, søndag: Torvastad IL arrangerer friluftsarrangementet Bjørgene-dagen. Det hele starter opp med friluftsgudstjeneste på Torvastad Idrettssenter. En time senere blir det trimtur med innlagte uhøytidelige konkurranser i det fine turområdet Bjørgene. Det hele avsluttes med utekafé ved idrettshuset hvor det selges lapskaus, pølser, vafler, kaffe og kaker.

Kommentarer til denne saken