HAUGESUND: Etter mange år som utstiller har John Reidar Johansen bestemt seg for at regionen må få sin egen messearrangør. Selskapet H-Arena AS er stiftet.

Bak idé og konsept står i tillegg til Johansen, slagkraftige Kjell Sternhoff, Arne Landa, Cato Thorsen, og Petter Nistad, alle med et brennende engasjement for den lokale dugnadsånden.

– De som har drevet boligmessen i Vardhallen de siste 20 årene har signalisert at de har vokst ut av Vardhallen og flytter til Storhall Karmøy. Vi ser for oss og kun knytte til oss lokale utstillere. Første messe blir i månedsskiftet oktober/november i år, sier Johansen.

Flere messer

I 2022, om vi tar for gitt at vi er ferdige med koronapandemien, ser han for seg flere messer. To av dem vil være åpne for både private og næringsliv, mens de to andre vil være mer rettet mot og for næringslivet.

– Det har vært mye utenbysaktører de siste årene, men vi har bestemt oss for å være helt lokale. Vi har så mye bra næringsliv lokalt, som fortjener å få plass. Vår messe skal være for og av regionen rundt Haugesund, og nå skal vi gjenopplive både næringsliv og frivillighet, sier kontaktpersonen for H-Arena AS.

Han ønsker at frivillige lag og organisasjoner også skal få mulighet til å tjene seg noen kroner under arrangementene.

– Fokuset vårt er at vi rent økonomisk skal gå rundt, og at vi skal ha råd til å drive og ha et kjempegodt innhold på hver messe. Vard får inntekter for leie av hallen, mens inngangspengene skal gå til de lagene som de besøkende selv velger. Vi kommer også til å dele ut en stor sum av inntektene vi får når bedriftene betaler for utstillingsplass, til lokale frivillige, sier Johansen.

På lik linje som de besøkende, velger utstillerne selv hvilket lag eller organisasjon de ønsker skal få deres andel.

«Running dinner»

Ønsket om et mer sosialt messeopplegg gjør at også utelivet i Haugesund blir involvert under messene til H-Arena AS.

– Så snart messen lukker dørene på lørdagskvelden har vi busser klare, som skal kjøre deltakerne ned til Indre kai. Der skal vi flytte oss mellom fire-fem utesteder med kjøkken, der vi ser for oss litt underholdning i hvert lokale og at utestedene presenterer noen av sine retter som fingermat. Etter hvert ender vi opp i et større lokale, som for eksempel Maritim Hall, sier Johansen.

– Det blir en slags «running dinner» med det beste fra hvert utested. Det blir ikke noe tradisjonell bankett, men mer hygge, prat og ikke minst lokal underholdning, supplerer Thorsen.

Deres visjon er å bidra til et attraktivt, nært og bærekraftig Haugaland, mens misjonen vil være og synliggjøre lokal kompetanse og lokale tilbud gjennom fellesskap, og legge til rette for arenaer der lokale helter har anledningen til å møtes.

– Superpositiv nyhet

Bjørn Gerry Viksund leder den største utelivsaktøren i byen. Inventum-sjefen innrømmer at han blir begeistret av å høre om sånne planer.

– Superpositiv nyhet. Nå kjenner jeg ikke til detaljene i dette ennå, men alle arrangementer som trekker folk til byen, er viktige for vår bransje. At de ønsker å knytte til seg lokale utelivsaktører til arrangementene sine, ser jeg på som svært positivt. Jeg tror vi kan klare å lage mye gøy sammen med dem, sier Viksund i en kommentar.

Også avtroppende Vard-leder, Rune Lothe, er glad faste inntekter fra Vardhallen er sikret framover.

Det er selvfølgelig kjærkomment for Vard, spesielt etter at den tradisjonelle boligmessen har valgt å flytte til større lokaler. Hallen er jo i utgangspunktet bygget for fotball og blir ikke leid ut så ofte til denne typen arrangementer, men vi setter veldig stor pris på at H-Arena AS ønsker å bruke hallen noen helger i løpet av året, sier Lothe.