LANGRENN: Det så lenge svært lovende ut for Jespersen under søndagens skøyterenn i den sveitsiske høyden. Strindheim-veteranen ledet ved alle mellomtider fram til og med 8,2 kilometer, men et fall i nysnøen spolerte det som kunne blitt noe virkelig stort.

– Jeg slo salto da jeg hektet skiene i løssnøen. Der røk det nok ti sekunder, så det er bittert, sa en tydelig nedbrutt Jespersen til TV 2.

Resultatlistene viser at han ledet med 3,9 sekunder på nærmeste konkurrent kort tid før fallet. Ved neste mellomtid var 35-åringen bak teten med 7,3.

Ventetiden fortsetter

Til slutt endte Jespersen på femteplass. Det skilte 10,6 sekunder opp til russiske Jevgenij Belov, som kunne juble for sin første seier i verdenscupen.

– Det er en del av gamet å stå på beina, sa Jespersen.

– Røk seieren med fallet?

– Hvis det blir rundt ti sekunder opp, ja.

Jespersen måtte også se at pallplassen røk. Han har ikke vært på verdenscuppodiet siden 2015. Da ble han treer på 15-kilometeren i nettopp Davos. I januar 2014 tok han sin hittil eneste triumf under Tour de Ski.

Ingen Røthe

Belov vant søndagens renn så vidt foran Maurice Manificat. Så lite som 0,9 sekunder skilte de to. Martin Johnsrud Sundby var igjen på pallen med sin tredjeplass. Han var 4,5 sekunder bak vinnertiden.

Også Hans Christer Holund, Magne Haga og Vebjørn Turtveit gikk søndagens skøyterenn

I sesongåpningen har Sjur Røthe vært formløper nummer én, men forkjølelse stoppet vossingen fra å reise til Davos. Forrige helg vant han tremila på Beitostølen overlegent.

(©NTB)