Trekker seg fra Solstad-styret

Åge Remøy trekker sin representant fra Solstad-styret.

Åge Remøy trekker sin representant fra Solstad-styret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

KARMØY:  Solstad  Offshore opplyser i en børsmelding at Inger Marie Sperre trekker seg fra styret.

– I forbindelse med fusjonen mellom Rem Offshore ASA og Solship Invest 1 AS ble det avtalt at Åge Remøy skulle ha rett til å nominere et styremedlem i Solstad Offshore ASA (SOFF). Åge Remøy nominerte i den forbindelse Inger Marie Sperre, som i henhold til dette ble valgt inn i selskapets styre fra tidspunktet for gjennomføring av fusjonen. Åge Remøy har meddelt at han nå ikke ønsker å nominere et styremedlem i SOFF. Inger Marie Sperre har på denne bakgrunn meddelt at hun trekker seg som styremedlem. Valgkomiteen vil fram mot ordinær generalforsamling vurdere om det skal foreslås nytt styremedlem i selskapet til erstatning for Inger Marie Sperre, heter det i meldingen.

Nytt rederi

Til Sunnmørsposten sier Remøy at han ikke vil være insider i Solstad og dermed ha meldeplikt for aksjehandel.

Onsdag solgte Åge Remøy, gjennom selskapet Forsa AS,  Solstad-aksjer til en verdi av vel tre millioner kroner. Etter aksjesalget eier Forsa aksjer tilsvarende rundt 12.7 prosent av aksjekapitalen og ca. 8.1 prosent av stemmene i Solstad Offshore ASA.

Remøy har sammen med to partnere har han startet selskapene In Nord Vest og OSV Management, som har egne rederiplaner i offshoremarkedet.

– Avslutningen (for Rem Offshore, red.anm.) ble verken slik jeg hadde tenkt eller ønsket meg. I og med at det ble slik, føler jeg for å starte et nytt selskap, sa Åge Remøy til Finansavisen i oktober.

Sammen med tidligere Rem Offshore-styremedlem, Torsteinn Mar Baldvinsson (64) og investor Magnus Roth, har Remøy framskaffet 500 millioner kroner til nysatsingen In Nord Invest.

Thailand

Solstad Offshore kunngjorde torsdag at selskapet har signert en intensjonsavtale for transport- og installasjonsarbeid i Thailand.  Solstad  skal installere tre brønnhodeplattformer og tre rørledninger. Jobben som tar i overkant av 60 dager skal gjennomføres rundt årsskiftet 2017/18.

I tillegg skal selskapet levere prosjektledelse, engineering, innkjøp og logistikkstøtte til prosjektet gjennom selskapets DLB Marine Project group i Singapore

Artikkeltags