FOTBALL: Skjold vintercup så dagens lys i 2006. I mange år var den forbeholdt herrelag. For noen år siden ble det også åpnet for damelag og ungdomslag. Og nå er det ungdommen som regjerer.

– Vi har allerede fått påmelding fra 42 ungdomslag. Det synes vi er veldig bra, sier daglig leder i Skjold IL, John Inge Ulvøy.

Lagene er fordelt på G13, G14, G15, G17, J13, J14 og J15.

– Det ser ut som det blir nok lag i alle disse klassene. Vi håper også på J17 og G19, sier Ulvøy.

Det har vært mulig å melde på lag i Profixio siden oktober.

– Men det var først nå i desember vi sendte ut en påminnelse. Og det er mulig å melde seg på helt fram til 3. januar, sier Ulvøy.

Planen er å komme i gang med de første kampene rundt 23. januar. Finalene skal spilles helgen 24.–26. mars. Og du kan se alle direkte på h-avis.no.

Når det gjelder seniorlag, der alle lokale lagene i 4., 5. og 6. divisjon fra Nord-Rogaland og Sunnhordland er invitert, går påmeldingen tregere.

I dag er det bare Falkeid som har meldt seg. I tillegg stiller arrangørklubben to lag, Skjold 1 og Skjold 2.

I 2022 var det fem herrelag med; Skjold, Etne, Nord, Torvastad og Djerv 1919 2.

– Vi håper på minst seks lag i år. Aller helst åtte eller flere, slik at vi kan ha to puljer. Det hadde vært perfekt. I år prøver vi også å få til et tettere samarbeid med Haugaland Fotballdommerlaug. I tillegg til at vi administrerer kampene. Sånn sett burde det være et attraktivt tilbud til de lokale klubbene, sier John Inge Ulvøy.

Han kan også friste med pengepremier til vinnerlagene.

Foreløpig har ingen damelag meldt seg på.

– Det har vist seg vanskelig å få med nok damelag. Det er dessverre ikke så mange av dem på Haugalandet, sier Skjold-lederen.