Karmøybu på 2. plass i Norgescup

I SERVICE: Emilie Renate Hansen til venstre og Julie Jünger.

I SERVICE: Emilie Renate Hansen til venstre og Julie Jünger. (Foto: )

Julie Jünger representerte Renaa Restauranter AS i Stavanger da hun og lærlingkollega Emilie Renate Hansen kasserte inn en andreplass i servitørklassen for lærlinger i Norgescup, som ble arrangert på Jåttå videregående skole 24. og 25. februar.

DEL

Les Haugesunds Avis digitalt i 5 uker for 5 kr

STAVANGER: Det er ikke første gangen torvastadbuen har hevdet seg i konkurranse. Hun har en sølvplass også fra Tine-cup da hun gikk på Karmsund videregående skole.

Denne plasseringen var også noe av grunnen til at hun fikk læreplass hos restauranthuset, som blant annet fikk en restaurant med stjerne i den prestisjefulle Michelin-guiden i fjor. Det som første sted i Norge utenfor hovedstaden.

– Det var veldig uventet at vi fikk så bra plassering. Vi har jobbet veldig hardt for det.

Torill Renaa, som eier og driver Renaa sammen med sin mann, var lagleder.

– Hun har vært fantastisk og lagt alt til rette for oss. Torill var også dommer under Tine-cup og jeg hadde bare et krav da jeg fikk lærlingkontrakt. Jeg ville konkurrere, sier den ambisiøse 18-åringen.

SØLVMEDALJE: Emilie Renate Hansen til venstre, lagleder Torill Renaa og Julie Jünger.

SØLVMEDALJE: Emilie Renate Hansen til venstre, lagleder Torill Renaa og Julie Jünger. (Foto: )

Konkurransen inneholder også en teoretisk del. I finalen så deltok de sammen med kokkelaget til Statholdergaarden, som vant kokkeklassen. Samme restaurant fikk også 1.-plassen i servitørklassen foran Julie og Emilie Renate Hansen.

Hekta på bransjen

– Det er utrolig inspirerende å jobbe hos Renaa. Vi har fire forskjellige avdelinger og det er fantastisk gøy, men flinke og kjekke kollegaer.

Jünger har jobbet der i fem måneder, men i stjernerestauranten har hun ikke fått satt arbeidsskoene innenfor.

– Jeg får ikke prøve meg der før om et år tid. Da skal alt stemme og der er det ikke rom for feil, sier hun.

Karmøybuen har også framtidsplanene klare.

– Nå skal jeg først fullføre de neste 1,5 årene hos Renaa. Etter det vurderer jeg å ta kokkefagbrev, eller så vil jeg finne meg en jobb i en annen god restaurant, for å få enda bredere erfaring. En ting som er sikkert er at det blir i restaurantbransjen.

– Jeg er hekta, sier hun.

Artikkeltags