HAUGESUND: I konsertsalen holder danserne på å øve inn åpningsnummeret til musikalen.

– Kom igjen, vi prøver på nytt.

Danselærer Nuri Ribera Anfinsen terper på dansesteg. Lenge til premiere, men mye skal på plass før VK-festivalen blåses i gang med denne musikalen.

I fjor lagde Skeisvang videregående skole familieforestillingen «Skattøya». Året før musikalen «Spring Awakening» med mer tabubelagt stoff.

– Denne gang har elevene fått en spesialskrevet musikal. Vi opplever mange slitne elever i etterkant av et sånt prosjekt. For å lette arbeidstrykket har vi jobbet med selve konseptet og valgt å lage en historie fra bunn av. «Show- time» er en musikal om talkshowet med samme navn, forteller teaterlærer og regissør Sigrun Thorsen Arnesdotter til Haugesunds Avis.

Mange innspill

Hun har selv skrevet manuset etter å ha fått mange innspill fra lærerkollegiet. Publikum i salen er også publikum til talkshowet. De får se selve showet, men også alt som skjer i reklamepausene.

– Vi kommer inn i første sending i en ny sesong av «Showtime». Det har vært ferie, og nå er alle på plass igjen. Vi møter en spesiell programleder, Stjerne-Ståle blir han kalt. Han har tydeligvis gjort noe i forrige sesong som har skapt skandale. Nå får han en ny sjanse. Produsenten henger over ham og blir et stressmoment, forteller Thorsen Arnesdotter.

Ulike personligheter

I løpet av forestillingen møter vi ulike personligheter som er med i talkshowet. En kordame som synes hun er bedre enn artisten som skal opptre. Chris som er tidligere vinner av X-factor og opptrer som en verdensmester.

Vi møter Ron Rock, 80-tallsrocker som ikke lenger er på toppen av karrieren.

– Hva slags musikk får vi høre?

– For å være tidsbesparende bruker vi musikk som har vært benyttet i tidligere konserter. Det blir en salig blanding av mye forskjellig, fra Aretha Franklin og Queen til sviskete 80-tallsballader, sier regissøren.

 

Legenden Ron Rock

Dennis Murphy går i tredje klasse på musikklinjen. Han har vanligvis piano som hovedinstrument. Han sitter ved tangentene mens musikk- og dramaelever stemmer i åpningslåten «Showtime».

– Jeg har rollen som Ron Rock, en rockelegende på 80-tallet og utover 90-årene. I 2001 skjedde en episode som gjorde at han måtte legge opp. Nå skal han gjøre comeback på talkshowet og synger en svulstig ballade, «Thank you», forteller Murphy.

Vi møter ham også i flashback fra de gylne-årene der Ron Rock trør til med heavyrock.

– Interessant og kjekt å arbeide med en musikal. Vi øver på regi én gang i uken. Denne er veldig annerledes enn i fjor. Da spilte jeg Long John Silver i «Skattøya», forteller han.

Sigrun Thorsen Arnesdotter har skrevet et manus med ulike karakter. Vi møter jente- gruppen Crash Pink i to utgaver som får spille hver sine forestillinger.

 

Kranglete popjenter

– Vi har meldt oss på talkshowet og skal framføre en ballade. Ikke alle i gruppen er fornøyd med låtvalget, og det blir krangling, smiler Siri Hetland, som går i andre klasse på musikklinjen. Hovedsakelig er andreklassinger fra dans og drama med i «Showtime». I tillegg får en hjelp fra andre- og tredjeklassinger på musikk.

Produksjonen drives av fem lærer innenfor vokal innstudering, musikalsk bearbeidelse, orkesterledelse, koreograf og produksjon. Omtrent 50 elever er i sving.

– Vi pleier å ha godt besøk og spiller for fulle hus. «Showtime» vil jeg kalle for en musikalversjon av en farse, sier Thorsen Arnesdotter.