Denne kjører 0-100 på 2,8 sekunder

Artikkelen er over 3 år gammel

50 studenter på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har det siste året bygget en elbil som kjører fort. Blant studentene er Per Øyvind Valen fra Vikebygd.

DEL

TRONDHEIM: Valen har vært med på å ha ansvaret for chassiset til bilen, i tillegg til at han har bygget krasjnesa.

- Den er bygget av karbonfiber og kevlar, forteller Valen.

Bilen skal vises fram på den legendariske Silverstone-banen i England i sommer i konkurransen Formula Student. Der har NTNU-studenter konkurrert i 15 år tidligere, og i fjor kom de på 8. plass av 114 deltakere.

England-turen skjer i juli, mens bilen skal videre til Østerrike i august.

- Vi skal ikke bare konkurrere i fart, men også en del andre disipliner, forteller Valen.

- Skal du kjøre?

- Nei, jeg er 1,94 meter høy, så jeg får nok ikke plass i bilen, ler 1. årsstudenten.

Var usikker på studieretningen

Han var litt usikker på hva sivilingeniør-utdanningen er før han startet på skolen, men har blitt sikrere i sitt valg av studieretning i løpet av det første året han har vært der.

- Nå har jeg fått se hva en sivilingeniør faktisk gjør, og jeg har jobbet med mange flinke folk og med kule ting, sier Valen.

Markedssjef Magnus Buseth i prosjektet forteller at prosjektarbeiderne har jobbet utallige timer i simulering for å få best mulig kjøreegenskaper.

- Ved å gå fra null til ferdig bil på åtte måneder lærer vi å omsette teori til praksis, prosjektplanlegging, tverrfaglig teamarbeid og ellers alt som kreves for å være i stand til å løse utfordringer vi vil møte når vi skal ut i jobb, sier prosjektleder Roy Iversen i Revolve NTNU.

Bilen veier 175 kilo, og har en elektromotor med 107 hestekrefter.

Fra høsten blir racerbilbyggingen et eget fag på NTNU.

Artikkeltags