Denne kjører 0-100 på 2,8 sekunder

  Artikkelen er over 4 år gammel

  50 studenter på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har det siste året bygget en elbil som kjører fort. Blant studentene er Per Øyvind Valen fra Vikebygd.

  DEL

  TRONDHEIM: Valen har vært med på å ha ansvaret for chassiset til bilen, i tillegg til at han har bygget krasjnesa.

  - Den er bygget av karbonfiber og kevlar, forteller Valen.

  Bilen skal vises fram på den legendariske Silverstone-banen i England i sommer i konkurransen Formula Student. Der har NTNU-studenter konkurrert i 15 år tidligere, og i fjor kom de på 8. plass av 114 deltakere.

  England-turen skjer i juli, mens bilen skal videre til Østerrike i august.

  - Vi skal ikke bare konkurrere i fart, men også en del andre disipliner, forteller Valen.

  - Skal du kjøre?

  - Nei, jeg er 1,94 meter høy, så jeg får nok ikke plass i bilen, ler 1. årsstudenten.

  Var usikker på studieretningen

  Han var litt usikker på hva sivilingeniør-utdanningen er før han startet på skolen, men har blitt sikrere i sitt valg av studieretning i løpet av det første året han har vært der.

  - Nå har jeg fått se hva en sivilingeniør faktisk gjør, og jeg har jobbet med mange flinke folk og med kule ting, sier Valen.

  Markedssjef Magnus Buseth i prosjektet forteller at prosjektarbeiderne har jobbet utallige timer i simulering for å få best mulig kjøreegenskaper.

  - Ved å gå fra null til ferdig bil på åtte måneder lærer vi å omsette teori til praksis, prosjektplanlegging, tverrfaglig teamarbeid og ellers alt som kreves for å være i stand til å løse utfordringer vi vil møte når vi skal ut i jobb, sier prosjektleder Roy Iversen i Revolve NTNU.

  Bilen veier 175 kilo, og har en elektromotor med 107 hestekrefter.

  Fra høsten blir racerbilbyggingen et eget fag på NTNU.

  Artikkeltags