KARMØY: Fredag morgen slapp Skudefestivalen årets program for den 30. festivalen.

– Som jubilanter flest skal dette feires med brask og bram, og vi storgleder oss til å arrangere jubileumsfestival første helgen i juli. Det meste av underholdningen er allerede er godt på plass og mer vil komme, sier Olav Torkelsen i pressemeldingen.

Staysman, Freddy Kalas, Trang Fødsel, Sigvart Dagsland og Karoline Krüger er blant artistene som gjester festivalen som starter 29. juni.

Mads Pedersen og Slogmåkane

Sistnevnte har kirkekonsert i Falnes kirke fredagen, mens Freddy Kalas med fullt band opptrer samme dag i Skudenes Aakra Sparebank. Det er også standup med Rune Bjerga.

Også lokale band opptrer på festivalen. Som oppvarmingsband for Freddy Kalas stiller Vindafjord-bandet FYK, mens arrangøren lover høy allsangfaktor når ti musikere og korister fra Karmøy med Mads Pedersen i spissen entrer scenen for å framføre sin hyllest til Queen, «The Show Must Go On», på festivalens åpningsdag torsdag 29. juni.

Satser på barn og ungdom

Etterpå spiller This Was My Life, som er et bergensk tributeband til Kim Larsen & Gasolin. Torsdag er også dagen Trang Fødsel skal på scenen.

Slogmåkane og Staysman spiller lørdag.

– Vi fortsetter å satse på barn og ungdom og også i år blir det full fest på Palme-Olena. Her jobbes det med masse spennende på programmet, sier Torkelsen.