SAUDA: «Hei alle. Det er med en viss lettelse, men med fryktelig tungt hjerte at en avgjørelse er tatt. Vi gir oss …»

Slik startet innlegget innehaver Kari Løvik Lillehammer publiserte på Facebook-siden til Helsekosten Life i Sauda 3. mars.

Det kunne vært slutten på butikken, men slik skulle det ikke gå.

Det var lokalavisa Ryfylke som først omtalte saken (abo).

Fikk drømmekunden på døra

Lillehammer skrev i det nevnte Facebookinnlegget om magiske år med fantastiske kunder, kolleger, huseiere og leverandører.

Hun skrev også at tiden ikke strekker til lenger, og at det var årsaken til at beslutningen om å gi seg ble tatt.

– Jeg fikk massiv respons fra kunder som syntes det var trist at jeg skulle gi meg.

Så kom aprildagen som i utgangspunktet var en helt vanlig dag på jobben. En kvinnelig kunde kom inn i butikken.

Jeg spurte om hun trengte hjelp. Da sa hun at hun ville overta butikken. Jeg skjønte fort at hun ikke tullet. Som jeg har sagt; en drømmekunde, sier Lillehammer.

Hemmelighetsfull om ny driver

Hvem denne drømmekunden er vil den avtroppende butikkeieren ikke si noe om. De to hadde et møte der kvinnen fikk komme med de spørsmålene hun hadde.

Så ble vi enige, og jeg fikk lov til å legge ut på Facebook at butikken lever videre. Responsen lot ikke vente på seg da heller. Folk ble vel så glade for den beskjeden som de ble triste av den første, sier Lillehammer.

Ifølge Lillehammer vil den nye innehaveren trolig drive butikken videre med noenlunde samme konsept.

– Men hun må naturligvis få gjøre ting på sin måte. Jeg stiller meg til rådighet om hun skulle trenge meg i overgangen, blant annet med tanke på leverandørene, men jeg kommer selvfølgelig ikke til å legge meg opp i hvordan hun vil drive butikken.

Hun overlater til den nye innehaveren å gå ut med detaljene om nyåpning, og vil heller ikke si noe om eventuell kjøpesum eller andre betingelser for overtakelsen.

– Det angår ingen, så ingen kommentar, ler Lillehammer.

Overtok i 2008

Helsekostbutikken Life i Sauda har vært der i 17 år. I 2008 overtok Lillehammer etter haugesunder Karl Henrik Brandtzæg, som i sin tid startet helsekostkjeden Life.

Hun har drevet helsekostbutikk i 13 år, noe som har gått ut over fritiden sammen med familien. Til sommeren får hun attpåtil større familie, og velger nå å prioritere annerledes.

– Det kommer flere barnebarn. Det er mye arbeid og ganske tøft å drive butikk, og jeg vil slutte mens leken er god og jeg har helsa i behold, sier Lillehammer.

Hun innrømmer likevel glatt at hun kommer til å savne butikken.

Det er klart, men jeg blir nok travel på andre områder.