HAUGESUND/SVEIO: Tirsdag kveld var det årsmøter i både Sveio og Haugesund skytterlag. Der sto fusjon mellom skytterlagene på dagsorden.

- Fusjon ble enstemmig vedtatt hos oss. I Sveio skyttarlag ble fusjon vedtatt med 15 mot 5 stemmer, forteller leder i Haugesund skytterlag, Terje G. Pleym Iversen.

Formaliteter gjenstår

Ifølge Pleym Iversen er det da bare formaliteter som gjenstår før Sveio og Haugesund skytterlag samles under samme skytterlag.

- Fusjonen skal godkjennes i skyttertinget eller i skytterstyret, trolig det siste. Vi håper det kan gjøres i begynnelsen av april. Vi ser ingen grunn til at skytterstyret skal gå imot fusjonen, så lenge begge klubbene ønsker dette, sier lederen i Haugesund skytterlag.

Til Sunnhordland

Sveio tilhører Sunnhordland skyttarsamlag, mens Haugesund tilhører Rogaland. Ombudsmøtene i de to skyttersamlagene gikk i desember i fjor inn for fusjon, hvis fusjonen fikk flertall i skytterlagene i Haugesund og Sveio.

- Det nye skytterlaget skal tilhøre Sunnhordland skyttarsamlag, forteller Pleym Iversen.

Bakgrunnen for fusjonen er enkel. Det er stor aktivitet og rekruttering i Sveio, men de sliter med et utrangert anlegg. I Haugesund, nærmere bestemt på Kalland, på grensa til Sveio, har Haugesund et stort og moderne anlegg.

Det nye Haugesund og Sveio Skytterlag skal ha base der.