SKRIVEKONKURRANSE: Skriv inntil 100 tegn – få budskapet hogd i stein – vinn et gavekort på 1.000 kroner.

Der har du essensen i skrivekonkurransen som Haugesunds Avis arrangerer sammen med Rikssamlingsjubileet.

Reglene er rimelig enkle: Skriv hva du vil, men ikke bruk mer enn 100 tegn. Teksten som til slutt kåres som vinner skal altså hogges i stein.

Prosjektleder Trond Ole Paulsen fortalte til Haugesunds Avis tidligere i vår at Rikssamlingsjubileet i den forbindelse var på jakt etter en stor nok bautastein til formålet.

Paulsen og kollegene er ennå ikke i mål i den jakten.

– Vi har noen bautakandidater, men vi har ikke helt fått avklaring fra eierne. Jakten fortsetter uansett, for vi vil gjerne ha litt mer å velge i. Den perfekte steinen ligger og venter på oss et eller annet sted i nærheten. Det er jeg sikker på, sier han.

Hvor steinen skal plasseres er heller ikke avgjort. Men det blir i én av de to vertskommunene i Nord-Rogaland; Karmøy eller Haugesund.

– Hvor den skal stå får bli en åpen diskusjon der både publikum og politikere må få komme til ordet. Kanskje sier plasseringen seg selv når vinnerteksten kommer på, forteller Paulsen.


Innsendingsfrist 10. mai

De to andre vertskommunene er Stavanger og Sola. Rikssamlingsjubileet foregår nemlig både i nord- og sørfylket fra 9. til 19. juni.

Det betyr også at jubileet har to skrivekonkurranser; i sør i samarbeid med Stavanger Aftenblad, i nord altså sammen med Haugesunds Avis. Konkurransen er åpen for alle.

Etter at konkurransen ble lansert i slutten av mars har tekstbidrag strømmet inn til redaksjonen. Men du har fortsatt tid på deg dersom du vil være med.

Innsendingsfristen er 10. mai.

Plukker ut finalister

Juryen i Nord-Rogaland består av ansvarlig redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis, Avaldsnesprosjektets leder Marit Synnøve Vea og student, musiker, tekstforfatter, tegneserieskaper og slam-poet Linn Isabel Eielsen.

Juryen plukker ut 5–10 finalister. Finaletekstene presenteres i Haugesunds Avis, og det er leserne som stemmer fram vinneren.

Vedkommende vinner gavekort på 1.000 kroner. Tilsvarende sum blir også gitt til fire personer som trekkes ut blant deltakerne. Alle finalistene får også gratisbilletter til Rikssamlingsjubileet.

Rikssamlingsjubileet

* Jubileet feires i forbindelsen med at det i år er 1.150 år siden slaget ved Hafrsfjord skal ha funnet sted.

* Det var i år 872 Harald Hårfagre beseiret sine motstandere og ble Norges første rikskonge.

* Rikssamlingsjubileet skal feires i kommunene Sola, Stavanger, Karmøy og Haugesund.

* Jubileet foregår i perioden 9. til 19. juni. Hovedprogrammet her i nordfylket finner sted lørdag 11. og søndag 12. juni.

* Kommunene Haugesund og Karmøy har sammen med Sola og Stavanger bidratt med én million kroner hver til finansieringen av jubileet.

* I tillegg har Rogaland fylkeskommune bevilget 1,5 millioner kroner, staten én million og sponsorer 2,1 millioner.