TRAFIKK: Snøen har lagt seg på veiene rundt omkring på Haugalandet og i Sunnhordland. Klokken 19.40 fikk politiet melding fra E 39 på Stord. 40 minutter senere kom det en annen melding fra E 134 mellom Ølen og Etne.

– På Stord var det en bil som kjørte i autovernet like nord for Leirvik. To personer var i bilen, og de ble meldt å være i grei form. De ble likevel tatt med av ambulansen for en sjekk, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

Han sier det var øvelseskjøring, og de to som ble tatt med var en jente i tenårene og en mann i 40-årene.

– Alt var i orden med øvelseskjøringen, men det var mye snø og glatt i veibanen. Det er sannsynligvis årsaken, sier Fenne-Jensen.

Klokken 21.30 ser det ut til at det meste av snøen på veiene på Stord er borte.

Stopp på E 134

Klokken 20.20 kom det inn en ny melding, denne gangen fra E 134 på Fikse. Her har en lastebil kjørt i grøften, og skaper trafikale problemer.

– Det er ikke snakk om personskade, men vi har en patrulje på vei dit nå for å hjelpe med trafikkavvikling, sier Fenne-Jensen.

Ett felt ble stengt, og trafikken ble dirigert. Klokken 21 hadde vogntoget kommet seg videre, og det var fri ferdsel igjen.

Det snør fremdeles godt i Vindafjord-området klokken 21.30.

– Det legger seg igjen etter minutter

På Vegtrafikksentralen har det vært hektiske timer i ettermiddag.

– Snøværet begynte lenger nord, og det har vært helt kaos i Bergen og områdene rundt. Nå har det kommet også sør mot dere på Haugalandet. Slik det er nå, er det vanskelig å få snøen bort fort nok, sier trafikkoperatør Ken Ove Holm på Vegtrafikksentralen.

Han forteller at brøytemannskapene er ute, men opplever at snøen legger seg igjen minutter etter at de har brøytet.

– Akkurat nå er det værgudene som rår litt. Det er vanskelig å håndtere snømengdene, og folk må kjøre etter forholdene. Det er varslet voldsomme byger de neste timene, men ifølge prognosene skal det ikke vare så lenge, heldigvis, sier Holm klokken 20.30.