Søkelys på søre-bydel

Grusbanen på Håvåsen skole per i dag

Grusbanen på Håvåsen skole per i dag Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi bor i en forholdsvis kompakt by med korte avstander. I Haugesund kan du nå det aller meste med sykkel eller ved å ta beina fatt. Etter hvert har vi også fått et forholdsvis godt kollektiv-tilbud, spesielt med tanke på pris, men også tilgjengelighet.

Vi i SV stiller oss bak satsingen på sentrum og strategien om å bygge byen innenfra og ut. Vi mener at dette vil gjøre byen vår mer levende, attraktiv og miljøvennlig. I tillegg vil sentrumssatsingen ha betydning for levekår og sosial utjevning. Det er nemlig i sentrumskjernen vi finner de aller største sosioøkonomiske utfordringene i Haugesund.

Men levekår- og folkehelseutfordringer finnes i hele byen. For SV er det viktig at hele Haugesund skal være en god by å bo i uavhengig av adresse og størrelse på lommebok.

Til tross for at vi bor i en forholdsvis kortreist by, så har også Haugesund bydeler og mange nabolag. Det er her folk bor og lever sine liv. Da er det også viktig at alle har muligheter for lek, aktivitet, rekreasjon og friluftsliv i nærhet til eget hjem. En plass ungene kan boltre seg på ettermiddagstid, en turløype du kan gå en helt vanlig hverdag eller en sted du kan traske til en søndag formiddag. Nærhet til slike områder er viktig for å gi barn gode oppvekstsvilkår og for å stimulere til god folkehelse for alle byens innbyggere uavhengig av alder.

Så hvordan ligger vi an på denne fronten i Haugesund?

Vel, i Nordre bydel har vi blant annet idrettsplassen på Udland, nærhet til Djupadalen, byheiene, Kvalsvik og Vangen. I Skåredalen har vi nærhet til Djupadalen og byheiene, og ikke minst et forholdsvis nytt skoleanlegg med tilhørende fasiliteter.

I Haraldsvang har vi et viktig friluftsområde, og en stor og innholdsrik idrettspark. I tillegg skal vi investere et hundretalls millioner kroner i en sårt tiltrengt og ny Haraldsvang ungdomsskole med tilhørende fritidspark og flerbrukshall.

I sentrum finner vi Asalvika, bystranda og en rekke kulturbygg. Det satses i tillegg stort på park og grønt områder. Grytå og Biblioteksparken har fått et løft, og flere vil komme etter. Vi skal også bygge folkebad og utvikle Flotmyr til en ny sentrumsnær bydel. På Risøy har vi også fått bygget en park, og her går vi nå i gang med et viktig byutviklingsprosjekt de neste årene.

Men hva med søre bydel? Har vi glemt den? Hvor finner vi kortreiste og nære områder for lek, aktivitet-, rekreasjon og friluftsliv i dette området?

Selvsagt finner vi enkelte nærlekeplasser og ballbinger i en del av nabolagene. Bydelshuset på Hemmingstad og aktivitetstilbudet i Haugarhallen er også verdt å trekke fram. Men ellers preges søre bydel av mange næringsbygg og mindre muligheter for uorganisert fysisk utfoldelse og friskluft enn andre steder i byen.

Vi er imidlertid helt sikker på at det finnes både hundremeterskoger og bortgjemte grønne lunger som vi forhåpentligvis kan sende til frisøren. Vi vet også at det finnes ganske mange aktivitets- og uteområder som fortjener et løft.

Etter forslag fra SV så foreslår samarbeidskoalisjonen å bruke 3 millioner kroner på oppgradering av uteområdene ved Håvåsen skole. Det er en viktig start. Ikke bare for elevene som går der, men også for nærmiljøet. I tillegg skal Sakkestadbanen få et nytt banedekke. Noe som også vil gi et løft til dette området.

I tillegg ber samarbeidskoalisjonen om å få en sak på bordet som belyser hvilke muligheter og hvilket potensiale som finnes i søre bydel med hensyn til å styrke frilufts- og aktivitetstilbud for alle aldersgrupper i bydelen.

Mye viktig arbeid er i gang.

For hele byen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken