Gå til sidens hovedinnhold

Søndagsåpent er bra for Haugesund

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter at politikere, smittevernleger og Høyre regjeringen har hatt Haugesund helt eller delvis nedstengt siste året så bør vi hjelpe våre lokale kjøpmenn. Vi mener tiden for et søndagsåpent sentrum er modent. For hvordan kan vi etter en tid der mange kjøpmenn sliter, forby dem å selge sine varer når de ønsker det.

Vi i Liberalistene som er tolerante mennesker mener at innbyggerne kan handle på alle tider av uken, og det vil medføre en gevinst i økt merbruk av byen vår også på søndager.

Det er sløsete å la alle disse butikklokalene være stengt fra lørdag til mandag morgen når vi skal være minst mulig ressurssløsende og miljøvennlig mener vi i Liberalistene. Det er sløsete med vår tid. Det er sløsete bruk av byen vår. Det er sløsete av våres politikere å regulere mer sløsing nå. Det er sløsing med ungdom som ikke får sin første smak av arbeidslivet.

Koronakrisen med alle dens følger for handel og næring her lokalt har vært tøff å håndtere. Hvorfor kan vi ikke gi dem en hjelpende hånd? Kundene er her, vi må bare tillate dem å komme.

Norsk Sentrumsutvikling tror søndagsåpent kan være en redningsplanke for en hardt presset handelsnæring i sommer.

Hvem av politikerne ønsker å være den som stopper utviklingen for et levende sentrum hvor folk møtes? Vi tror folk er sultne til å bruke sentrum. Også på søndager.

Kjære politikere ikke være dumme. La oss bruke byen vår. Vi har penger. La den være åpen hele uken.

Kommentarer til denne saken