Ferdig i vitneboksen

TILTALT NR. 1: Kjell Gunnar Larsen (t.v.) har svart for forholdene «medlemsjuks» og «kursjuks». De neste ukene er det hans medtiltalte som skal grilles.Foto: Harald Nordbakken

TILTALT NR. 1: Kjell Gunnar Larsen (t.v.) har svart for forholdene «medlemsjuks» og «kursjuks». De neste ukene er det hans medtiltalte som skal grilles.Foto: Harald Nordbakken

Artikkelen er over 4 år gammel

Mangeårig hoved-kasserer og medlem av den daglige ledelsen i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, avsluttet torsdag formiddag sitt foreløpige vitnemål i Haugaland tingrett.

DEL

HAUGESUND: Etter at aktoratet gjorde seg ferdig med de to første tiltalepunktene mot Larsen tidligere i uken, hadde forsvarerne Erik Lea og John Christian Elden sin utspørring onsdag.

Før Larsen gikk ut av vitneboksen torsdag var det medtiltalte Bård Eskild Frantzen sin forsvarer Espen A. Solberg som hadde noen avsluttende spørsmål til Larsen.

Han ville vite mer om en kontroll Fordelingsutvalget hadde gjort av SOS Rasisme i slutten av 2004. Fordelings- utvalget reagerte på at den gjennomsnittlige kontingenten per medlem i 2002 var på 17 kroner og på 12 kroner i 2003.

Larsen svarte at han i brevs form gjorde utvalget oppmerksom på at de aller fleste medlemmene var vervet på gata for 10 kroner. Det ble i denne perioden også foretatt en kontroll av medlemslistene.

En vanlig metode hos For-delingsutvalget på den tiden var at de sendte ut et brev til et utvalg av medlemmene der de ønsket å vite om disse hadde meldt seg inn.

Sendte brev

– Konklusjonen var at de ikke hadde noe kritikk mot oss, svarte Larsen på spørsmål fra Solberg.

Aktor Hallvard Gardshol Bjørndal tok ordet og ville følge opp Solbergs spor. Spørsmålet var om Fordelingsutvalget hadde foretatt en stikkprøve av medlemsregisteret uten at SOS Rasisme hadde oversikt over hvem som ble kontaktet.

– Så vidt jeg husker visste ikke vi hvem Fordelingsutvalget kontaktet, sa Larsen.

Aktor ba da om å få opp et dokument på skjermen som tydelig viste at Larsen sendte ut brev til de utvalgte medlemmene for å forberede dem på at Fordelingsutvalget ville sende dem et kontrollskjema.

Torsdag fortsatte rettssaken med tiltalte nummer to Trond Thorbjørnsens frie forklaring.

Han var daglig leder i SOS Rasisme fra 2004 til 2012.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken