FOTBALL: Det er klart etter resultatene i siste serierunde lørdag. Mens Vards spillere var på botstur i Gdansk i Polen og trenerteamet var samlet hjemme hos hovedtrener Kolbjørn Fosen, ble det hele avgjort.

Vard skulle spilt mot Øygarden i siste runde. Men klubben gikk konkurs i sommer.

Dermed kunne Vard verken gjøre fra eller til lørdag. Bortsett fra å heie på Arendal og Staal Jørpeland.

Forutsetningen for å unngå nedrykk til 3. divisjon var at ikke Odd 2 og Notodden begge vant sine kamper mot henholdsvis Arendal hjemme og Staal Jørpeland borte.

Og det begynte bra for Vard. Allerede etter tre minutters spill scoret Mathias Johansen for Arendal, som jaktet direkte opprykksplass i duell med Moss.

Samme mann la på til 2–0 etter 37 minutter. Da så det lyst ut for Vard, selv om de ikke fikk mye hjelp på Jørpeland.

Der ledet Notodden 3–1 til pause.

Det ble aldri spennende

Bare tre og et halvt minutt ut i andre omgang kunne neglebiterne i Vard-leiren begynne å senke skuldrene. Da gjorde Tobias Englund 3–0 til Arendal, og det var ingenting som tydet på at Odds rekrutter skulle komme tilbake i kampen.

Da Sebastian Berge gjorde 4–0 til Arendal etter 60 minutter, var det bare til å finne fram champagnen hjemme hos Kolbjørn Fosen og bestille en ekstra runde med øl i puben i Gdansk.

For Vard spiller i 2. divisjon også neste år etter en tung sesong i nærkontakt med nedrykksstreken. Det endte med 10. plass, etter at Arendal vant 5-1 og Notodden til slutt måtte nøye seg med 3–3 på Jørpeland.

Staal Jørpeland og Odd 2 rykker ned til 3. divisjon.

Moss rykker direkte opp til 1. divisjon. Arendal skal ut i kvalifisering mot Ull/Kisa fra avdeling 2. Hødd rykker direkte opp fra avdeling 2.