HAUGESUND: Tom Roger Aadland sitt ferske album «Rapport frå eit grensehotell» har fått en mottakelse artisten, gitaristen og den kjente Bob Dylan-tolkeren fra Vikedal ikke våget å drømme for mye om på forhånd.

– Jeg fryktet ingenting. Men det er et album jeg tok på magefølelsen, jeg ville lage musikk jeg hadde inne i meg, sier Aadland til Haugesunds Avis.

Norske plateanmeldere fra Haugesunds Avis, Dagbladet og Aftenposten har gitt «Rapport fra et grensehotel» høye terningkast og stilige ord og setninger.

– Det er alltid kjekt å bli satt pris på, men jeg skal ikke blande meg inn i om musikkanmelderne har rett eller ikke, sier Aadland.

Denne uken startet Tom Roger Aadland og hans band den første av forhåpentligvis flere turneer i år. Repertoaret er mer variert enn på lenge.

Det blir elektriske konserter med Tom Roger Aadland og hans band som består av Erland Dalen (trommer), Kjetil Stensnæs (gitar) og Bjørn Holm (bass).

– Det mest elektriske og høylytte jeg har gjort, forklarer Aadland.

Miljø

Fredag spiller han i Haugesund. Først blir det ettermiddagkonsert på Shabby Records i Strandgata, – en såkalt «in store»-gig – før hovedkonserten foregår på kveldstid på Haugesundaren Kulturarena ved Grytå.

– Jeg gleder meg til å spille i butikklokalet til Shabby. Shabby er en kulturinstitusjon, og innehaver Vidar Aas for- tjener en kulturpris i Haugesund. Shabby representerer et miljø som tente og inspirerte meg da jeg var 17–18 år gammel, forteller Aadland.

Han er vant til spille konserter i etablerte miljøer.

– Jeg husker da jeg i starten gjorde mange konserter i bibliotek, og jeg kjente på den enorme følelsen av å være omgitt av hyllemeter av bøker. Jeg håper veggene av vinylplater på Shabby har samme effekt, sier Aadland.

Under konserten på Haugesundaren blir det også en fotoutstilling av bilder fotograf Kim Edgar Bachel fra Haugesund har tatt av Tom Roger Aadland.

– Jeg liker rockfotografiet som kunst. Og jeg liker å blande musikk med visuelle ting, forteller Tom Roger Aadland.

Spille mer

Etter at Tom Roger Aadland sa opp jobben som lærer ved musikklinjen på Skeisvang videregående skole i Haugesund har han satset på egen musikk og egen karriere.

– Jeg skal framover holde fokus på rockekantene i musikken. Musikk trenger ikke være langt for å være bra. Min interesse er treffpunktet mellom musikk og tekst, alt det som tok meg da jeg hørte Bob Dylan og Lou Reed som 14-åring, sier låtskriveren.

Han har planer om å spille mye framover.

– Jeg ønsker å spille på festivaler til sommerne, og dra ut på en lengre høstturné senere i år, sier Aadland.