(Bergensavisen)

Full klaff for dobbelttipset til Spillsenteret torsdag. Både Fleetwood og EHC München gjorde jobben. Det ga 3,33 i odds, og innsatsen var 100 kroner.

Fredagens oddsprogram inneholder blant annet full serierunde på nest øverste nivå i Frankrike og Nederland, men det er også kamper fra tysk 1. Bundesliga, den engelske Mesterskapsserien, fransk Ligue 1 og spansk La Liga. I tillegg er det en variert ishockeymeny med kamper blant annet fra Finland, Sverige, Sveits og Tyskland.

Lørdagskupongen: City får sin revansje

Søndgskupongen: Roter Liverpool vekk flere poeng?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Saint-Étienne – Monaco B

Fransk, Ligue 1. St. Etienne er desperate etter en seier. De har kun vunnet én av de siste elleve kampene, og de har nå spilt åtte kamper på rad uten å vinne.

Laget er i fritt fall på Ligue 1-tabellen, og er før helgens serierunde kun to poeng foran Lille som ligger under nedrykksstreken.

I neste serierunde skal de ut i en vanskelig bortekamp mot Guingamp. Etter disse to kampene kan St. Etienne fort befinne seg på nedrykksplass når de går inn i 2018.

Selv om St. Etienne hadde et solid forsvar i 2016-2017-sesongen, har de sluppet inn mål i ti av de siste elleve kampene. Totalt har de sluppet inn 27 mål på kun 17 kamper.

Formen til angriperen Jonathan Bamba har vært et av lyspunktene så langt. 21-åringen har scoret fem mål på 15 kamper.

Monaco har like mange poeng som Lyon og Marseille, og ligger på delt annenplass ni poeng bak serieleder PSG. Laget fra fyrstedømme kan konsentrere seg fullt og helt om ligaen fremover.

Monaco, som var den store positive overraskelsen i Mesterligaen sist sesong, har skuffet stort i høst. De røk ut etter gruppespillet denne sesongen etter å ha havnet på sisteplass i sin Mesterliga-gruppen. De klarte dermed heller ikke å spille seg inn i Europaligaen.

Leonardo Jardims menn henger fortsatt godt med i den hjemlige ligaen, og de er antakeligvis det laget som har størst mulighet til å utfordre PSG i kampen om ligatittelen.

Selv om lagene ligger i hver sin ende av tabellen før fredagens kamp, så tror jeg denne kampen kan bli jevnere enn mange tror. Monacos borteform har ikke vært helt på topp, men jeg tror den er god nok til å få en knapp seier mot et St. Etienne-lag som strever noe fryktelig.

Angriperen Romain Hamouma og forsvarsspilleren Loic Perrin er begge skadet hos St. Etienne, mens forsvarsspilleren Leo Lacroix og midtbanespilleren Bryan Dabo er suspendert i fredagens kamp.

Monaco mangler forsvarsspilleren Andrea Raggi, spissene Jordi Mboula og Stevan Jovetic og midtbanemannen Adam Traore. Alle er skadet.

Jeg går for borteseier til fine 1,78 i odds. Denne kombinerer jeg med en kamp fra England i et spennende dobbelttips.

Sjekk vårt forslag til lørdagskupong:

Swindon Town – Colchester B

Engelsk, League Two. Swindon Town er ute av form. De har tapt de fire siste kampene uansett turnering. De røk ut av FA-cupen mot Stevenage i starten av desember, og de tapte også mot Forest Green i Football League Trophy for ti dager siden.

Bortekampen mot Accrington ble utsatt forrige helg på grunn av en frossen bane, så Swindon Town er antakeligvis litt rusten før fredagens kamp mot Colchester.

Swindon hjemmeform gir ingen grunn til å backe dem i alle fall. De har nemlig kun vunnet én av de fire siste hjemmekampene sine i League Two, og de har bare vunnet tre kamper hele sesongen.

Jeg tror derfor at Colchester har en glimrende mulighet til å ta tre poeng i denne bortekampen.

Colchester på sin side viser strålende form på bortebane. De har vunnet tre av de seks siste bortekampene, to kamper har endt med poengdeling og kun én kamp er tapt.

2,00 i odds på et Swindon-lag som sliter frister ikke. Da er det derimot mer interessant å spille på Colchester til 3,00 i odds. Colchester har faktisk ikke tapt på County Ground siden 2010!

Gjestene har to uavgjorte og to seire på de fire siste bortekampene mot Swindon, og de ligger à poeng med vertene før fredagens kveldskamp.

Hjemmelaget får muligens tilbake Tom Smith og James Brophy. Chris Hussey og Donal McDermott var også usikre før forrige helgs match, og de vil kanskje få spilletid fredag.

Ryan Inniss sliter med en skulderskade, mens midtbanespiller Sean Murray kan komme til å bli spilleklar mot sin tidligere arbeidsgiver. Doug Loft, Kurtis Guthrie, Brennan Dickenson, kaptein Luke Prosser og Courtney Senior er alle uaktuelle til denne kampen.

Jeg går for en dristig borteseier til 3,00 i odds.

Fredagens dobbeltttips er Monaco + Colchester. Denne kombinasjonen vil gi hele 5,34 i odds. Innsatsen blir 100 kroner, og spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt dobbelttips fredag 15. desember:

Saint-Étienne–Monaco 3,90–3,30–1,78 B

Swindon Town–Colchester United 2,00–3,15–3,00 B

Total odds: 5,34