(Bergensavisen)

Full klaff for lørdagens råtips på West Ham til flotte 3,05 i odds (100 kroner i innsats), men Burnley-tipset vårt gikk dessverre ikke inn.

Søndagens oddsprogram inneholder to godbiter fra Premier League: West Brom – Manchester United og Bournemouth – Liverpool. I tillegg er det full serierunde i italiensk Serie A, og det spilles interessante kamper i tysk 1. Bundesliga og i spansk La Liga. Høydepunktet for de mange denne søndagen er likevel finalen i håndball-VM mellom Norge og Frankrike.

Søndagens singeltips: Leverkusen har fått opp dampen!

Søndgskupongen: Roter Liverpool vekk flere poeng?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Nice – Bordeaux H

Fransk, Ligue 1. Nice var den store positive overraskelsen i den franske toppserien sist sesong. De havnet på tredjeplass og kvalifiserte seg for spill i Mesterligaen.

Denne sesongen fikk de en forferdelig start, men etter tre seire på rad ligger laget nå på tolvteplass med 23 poeng. De har mulighet til å klatre opp til sjetteplass med seier i søndagens kamp.

Det virker som Nice og viktige Mario Balotelli har funnet formen. Den italienske landslagsspilleren og tidligere Liverpool-spilleren har scoret ni mål så langt denne sesongen.

Ballottelli er viktig for Nice, og han må holde seg skadefri og unngå suspensjoner om laget fra Den franske rivieraen skal fortsette å klatre på tabellen. Med tre poeng i søndagens kamp vil Nice kunne klatre opp til sjetteplass på tabellen.

Det er slett ikke usannsynlig. For Bordeaux er svake. De har kun tatt fire poeng på de siste sesks kampene.

Laget fra det franske vindistriktet har falt ned til 14.-plass på tabellen, og at spissen Malcom er ute med skade har gått hardt utover målproduksjonen hos Bordeaux. Han har scoret syv mål denne sesongen, og var sentral offensivt hos gjestene.

Det er ikke kun offensivt de strever. Defensivt har de problemer med å tette igjen. Laget har sluppet inn hele 26 mål på 17 kamper.

Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at Nice skal fortsette den flotte formen sin og vinne hjemme mot et Bordeaux-lag som er i trøbbel.

Sjekk søndagens singeltips:

 

Også statistikken taler for hjemmeseier. Nice er ubeseiret i de fem siste Ligue 1-kampene mot Bordeaux tre seire og to uavgjorte).

De har i tillegg vunnet de to siste hjemmekampene mot Bordeaux, men de har ikke vunnet tre hjemmekamper på rad mot Bordeaux siden midten av 1970-tallet.

Kampen ender neppe målløst. Nice har kun gått målløs av banen i én av de siste elleve kampene mot Bordeaux, mens gjestene fra vinbyen har scoret i tolv av de siste 13 bortekampene mot Nice.

Nice-angriperne Ignatius Ganago og Mickael Le Bihan samt midtbanespilleren Wesley Sneijder er ute med skader.

Bordeaux mangler spissen Malcom, forsvarsspilleren Igor Lewczuk og angriperen Gaetan Laborde som alle sliter med skader.

Jeg stoler på at Nice fortsetter den fine formen sin, og at de tar tre poeng hjemme mot et formsvakt Bordeaux-lag. Bordeaux har kun én seer på de siste 13 kampene, og de har tapt de fem siste hjemmekampene. Nice viser en stigende formkurve, og de har hatt et godt tak på vinlaget i de siste innbyrdes oppgjørene.

Jeg går for hjemmeseier til 2,10 i odds, og innsatsen blir 250 kroner. Spillestopp er klokken 1655.

Her er vårt ringeltips søndag 17. desember:

Nice–Bordeaux 2,10–3,00–3,10 H

Total odds: 2,10