SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Norge må vinne

Oslo 20191012. Joshua King blir gratulert av Martin Ødegaard under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania på Ullevaal Stadion.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo 20191012. Joshua King blir gratulert av Martin Ødegaard under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania på Ullevaal Stadion.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Av

Norge må gjøre noe i Bucuresti som bare Nederland og Spania har klart siden mars 2017.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige tirsdagsmeny:

Oddstips EM-kvalik: Norge vinner skjebnekampen

Oddstips EM-kvalik: Sverige hjelper ikke Norge

Eurojackpot: Nordmann med milliongevinst i Eurojackpot

Lotto: Tok Lotto-potten på 14,4 millioner alene

Vikinglotto: Norsk kvinne vant 117 millioner kroner i Vikinglotto

Det er en meget spennende tirsdag vi har foran oss. Åtte EM-kvalifiseringskamper er å finne på dagens langoddsprogram og det er naturligvis Romania - Norge som er den store kampen for oss nordmenn. Men også Sverige - Spania er en godbit. I tillegg spilles det en rekke EM-kvalifiseringskamper for U21 der Norge U21 tar imot Nederland U21. På hockeyfronten er det en kamp i Getligaen og det er hele 12 kamper i Champions League. Natt til onsdag spilles det sju kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca. 43 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Her kan du levere kupongen!

Romania - Norge 2,47 B (spillestopp kl. 2040)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!


EM-kvalifisering, gruppe F. Norge er fortsatt et stykke unna neste års EM, men håpet ble tent da Joshua King scoret på overtid mot Spania. I kveld må Lars Lagerbäck sine menn ha alle tre poengene i Bucuresti for å ta seg videre fra gruppen.

Spania er suverene gruppeledere før tirsdagens kamper. De er uten tap i syv kamper og står med 19 poeng Sverige er oppe på 14 poeng – og er toer i øyeblikket – etter seieren over 4-0-seieren mot Malta. Romania står med 13 poeng etter at de slo Færøyene. Norge står med ti poeng.

Matematikken er enkel for Norge: Seier i de tre siste kampene må til dersom Lars Lagerbäcks mannskap i det hele tatt skal ha mulighet til å kvalifisere seg direkte for neste års sluttspill. Men resultatene må også gå Norges vei. Spania må blant annet slå Sverige.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Tore Reginiussen har reist hjem til Trondheim, mens Håvard Nordtveit trolig ikke rekker tirsdagens EM-kvalifiseringsmøte med Romania i Bucuresti. Inn kommer Strømsgodsets Jakob Glesnes.

Også rumenerne har problemer på stopperplass. Dragos Grigore, som trolig hadde startet i midtforsvaret, måtte melde forfall før kampen mot Færøyene på grunn av skade. Situasjonen ble ikke bedre av at lagkaptein Vlad Chiriches gikk av banen mot Færøyene med det som så virket å være skikkelig strekk. Alexandru Chipciu, som har spilt fast på høyrebacken for Romania i kvaliken, er ikke i troppen. Det betyr at Romario Benzar starter på høyrebacken. Claudiu Keserü, som i juni scoret begge Romanias mål i 2-2-kampen mot Norge på Ullevaal, virket å ha problemer med låret etter å ha scoret 3-0-målet på overtid lørdag, men det er ikke kommet rapporter på at han er skadet.


Det er mye fokus på Norge og Sverige i kampen om andreplassen i denne gruppen, men Romania har også sjansen til å sikre seg avansement. De er kun et poeng bak Sverige, og har igjen hjemmekamp mot svenskene.

Men prestasjonen mot Færøyene lørdag var ikke særlig overbevisende. De trengte 74 minutter for å score det første målet. Etter scoringen satset Færøyene mer offensivt, og da fikk rumenerne større rom. De scoret to mål i sluttminuttene i Torshavn. På hjemmebane har Romania vært meget sterke. De har kun tapt to av de siste 15 hjemmekampene, og de kom mot toppnasjonene Nederland og Spania Det hvor vanskelig oppgave Norge har i kveld. På grunn av rasisme var Romania i utgangspunktet nektet å ha tilskuere på kampen mot Norge, men nå har Det europeiske fotballforbundet (UEFA) gitt dem tillatelse til å slippe inn 30.000 barn opp til 14 år. Det blir interessant å høre hvilke stemning de klarer å lage på stadion i Bucuresti

Det er sjelden at jeg har latt meg begeistre av det norske landslaget de senere årene, men nå spiller landslaget en fotball som gleder. Norge er ubeseiret i de seks siste kampene, og de har spilt sine to beste kamper i kvalifiseringen mot Sverige (1-1) og Spania (1-1). Martin Ødegaard har vist både i La Liga og på landslaget at han holder et høyt internasjonalt nivå, og Joshua King har både fysikk og hurtighet som vil gjøre ham ubehagelig å møte for det rumenske forsvaret.

Skulle kvaliken gå skeis, så har Norge en ekstrasjanse. Siden de ble «divisjonsvinner» i UEFA- nyvinningen Nations League i fjor. Da venter play off-match mot Serbia i mars neste år. Vinneren av den kampen går til en play off-finale. Finalevinneren får EM-plass. I kveld handler alt om å slå Romania. Klarer Norge å spille like disiplinært i forsvar, og angripe med like stor kreativitet og beslutsomhet som de gjorde mot Spania, så tror jeg det blir tre poeng mot Romania. 2,47 i odds på Norge er absolutt spillbart.