Fester grepet om flere krystallkuler

SER LYST UT: Som alle andre toppalpinister er Jesper Saltvik Pedersen glad i krystallkuler. Det kan snart bli flere.

SER LYST UT: Som alle andre toppalpinister er Jesper Saltvik Pedersen glad i krystallkuler. Det kan snart bli flere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen ble nummer to i super-G i verdenscupen torsdag og har festet grepet om flere nye krystallkuler.

DEL

PARAALPINT: Åkrabuen har åpnet verdenscup-uka i Veysonnaz i Sveits helt strålende. Onsdag ble det to 1. plasser i super-G. Torsdag fulgte han opp med 2. plass i samme disiplin. Bare slått av Jeroen Kampschreur fra Nederland. Med bare 19 hundredeler.

Det betyr at Saltvik Pedersen leder verdenscupen sammenlagt i super-G med 280 poeng, foran Kampschreur med 260.

Plogen-alpinisten leder også slalåmcupen for sittende etter at han vant to renn i Zagreb (med svært liten deltakelse) før VM.

Og han leder verdenscupen sammenlagt. Han har altså grepet om tre nye krystallkuler – det synlige beviset på sammenlagtseier i verdenscupen.

De tre neste dagene står storslalåm på programmet i Veysonnaz. De tre første i verdenscupen denne sesongen. Og da snakker vi om Saltvik Pedersens favorittdisiplin.

19-åringen har allerede tre krystallkuler stående hjemme på Åkra, for sammenlagtseier i storslalåm, super-G og totalt i verdenscupen i fjor. Plusser vi på med gull og bronse fra Paralympics i fjor, samt to sølv- og to bronsemedaljer fra årets VM, begynner det allerede å bli trangt i premieskapet til unggutten.

Saltvik Pedersen skal kjøre resten av rennene i verdenscupen. Det betyr to ganger utfor og to ganger super-G i Espot i Spania fra 3. til 9. mars. Så følger to slalåmrenn og to storslalåmrenn i La Molina, også det i Spania, fra 11. til 15. mars.

Verdenscup-avslutningen finner sted i Morzine i Frankrike. Der står to slalåmrenn på programmet 20. og 21. mars.

Artikkeltags