Jesper vil ha flere medaljer: - Men utfor blir nok for tøft for meg

SØLV I SLALÅM: Jesper Saltvik Pedersen (t.v.) på pallen i forrige uke sammen med Jeroen  Kampschreur fra Nederland og Igor Sikorski (t.v.) fra Polen.

SØLV I SLALÅM: Jesper Saltvik Pedersen (t.v.) på pallen i forrige uke sammen med Jeroen Kampschreur fra Nederland og Igor Sikorski (t.v.) fra Polen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Han har allerede toppet sin egen målsetting. Men Jesper Saltvik Pedersen er ikke mett på VM-medaljer.

DEL

PARAALPINT: – Jeg har ikke fått trent så mye fart i vinter. Derfor har jeg ikke høye forventninger til resten av VM. Men når jeg først står på startstreken, vil jeg alltid ha medalje. Og jeg stiller med lave skuldre, forteller Jesper Saltvik Pedersen fra Sella Nevea i Italia. Der andre del av para-VM i alpint fortsetter med fartsøvelser denne uken.

De lave skuldrene skyldes «tyngden» av de to medaljene han tok i første del av VM i Kranjska Gora i Slovenia i forrige uke. Sølv i slalåm og bronse i storslalåm. Meget imponerende av 19-åringen som slet med hjertesykdom i fjor høst og først kunne trene for fullt i midten av desember.

To av to

Derfor var målsettingen ganske beskjeden da han satte kursen for VM med tre ukers trening i bagasjen.

–  Målet var én medalje. Nå har jeg to på to øvelser. Det må jo være bra, sier åkrabuen, som hadde en eventyrlig sesong i fjor med blant annet gull og bronse i Paralympics.

Bronsen kom i superkombinasjonen (kort utfor+slalåm). Og det er den Plogen-alpinisten har størst tro på denne uken.

– Jeg tror jeg kan gjøre det bra også i super-G. Men utfor blir nok for tøft for meg foreløpig, sier Saltvik Pedersen.

Outsider

Han trekker fram Andrew Kurka (USA), som vant gull i utfor i Paralympics, Kurt Oatway (Canada), som vant gull i super-G, og Corey Peters (New Zealand) som de beste fartskjørerne blant de sittende alpinistene.

– Og så må du alltid regne med Jeroen Kampschreur fra Nederland, selv om han er best i de tekniske disiplinene. Jeroen og jeg blir outsidere, sier  Jesper Saltvik Pedersen.

Utfor sto på programmet tirsdag. Men mandagens trening ble avlyst på grunn av været i de italienske alpene. Det betyr at det trolig blir trening tirsdag og renn onsdag.

Torsdag skal det etter planen kjøres superkombinasjon før VM avsluttes med super-G fredag.

Artikkeltags