Nummer sju i VM-utforen

7. PLASS: Jesper Saltvik Pedersen svingte utenom seierspallen i dagens VM-utfor.

7. PLASS: Jesper Saltvik Pedersen svingte utenom seierspallen i dagens VM-utfor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen ble nummer sju i VM-utforen onsdag.

DEL

PARAALPINT: Karmøybuen startet som nummer tre i klassen for sittende og kjørte inn til en foreløpig 2. plass med tiden 1.02,70. Det viste seg at det til slutt holdt til en 7. plass i VM-utforen i Sella Nevea i Italia.

19 år gamle Jeroen Kampschreur fra Nederland tok sitt tredje strake VM-gull med tiden 58,81. Kurt Oatway fra Canada ble nummer to med 59,44, og Takeshi Suzuki fra Japan ble nummer tre med 1.00,87.

16 løpere stilte til start. Bare åtte av dem kom i mål i en krevende løype.

Saltvik Pedersen, som med tynt treningsgrunnlag, imponerte med sølv i slalåm og bronse i storslalåm i første del av VM i forrige uke, forventet ikke å kjempe i toppen i dagens utfor.

– Jeg har ikke fått trent så mye fart i vinter. Derfor har jeg ikke høye forventninger til resten av VM. Og spesielt utfor blir nok for tøft for meg. Men når jeg først står på startstreken, vil jeg alltid ha medalje, sa 19-åringen fra Åkra til Haugesunds Avis før utforrennet.

Utfor har tradisjonelt vært Plogen-alpinistens svakeste disiplin. Han ble nummer seks i utfor i Paralympics i fjor, og han ble nummer åtte i VM i 2017.

Utforen skulle vært kjørt tirsdag, men ble utsatt til onsdag.

Torsdag står superkombinasjonen på programmet. En øvelse Pedersen Saltvik tok bronse i Paralympics i fjor. Fredag avsluttes VM med super-G.

Artikkeltags