Skal kjøre 13 renn på 15 dager

KLAR FOR NY SESONG: Jesper Saltvik Pedersen.

KLAR FOR NY SESONG: Jesper Saltvik Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen må kjøpe julegavene på taxfree i år.

DEL

ALPINT: Når 17-åringen fra Åkra i neste uke reiser til Pitzal i Østerrike, kommer han ikke hjem igjen før lille julaften. 13 renn på 15 dager står på programmet. En travel førjulstid, med andre ord.

– Det blir kjekt å komme i gang, sier Pedersen som har økt treningsdosene betraktelig foran årets sesong.

Eleven på Kopervik videregående skole har også jobbet hardt med skolearbeidet før avreise og ligger godt an. Bøkene blir dessuten med på tur. Da er det verre med julegavene.

– Jeg ligger litt bakpå der og skal heldigvis innom en del store flyplasser, smiler Pedersen.

– Realistisk målsetting

Den funksjonshemmende landslagsalpinisten har store mål foran årets sesong. I fjor hadde han en 10. plass i verdenscupen som beste plassering.

– Målet i år er å bli rangert blant de ti beste både i slalåm, storslalåm og super-G, sier 17-åringen.

Det målet støtter landslagstrener Beate Haugen.

– Det er absolutt realistisk. Jesper har trent veldig bra i sommer og i høst. Vi skal også huske på at Jesper er blant de yngste som konkurrerer på dette nivået, sier Haugen.

TOPP NI: Målet til Jesper Saltvik Pedersen er å bli rangert blandt de ti beste i verden i slalåm, storslalåm og super-G. Her er han i aksjon i St. Moritz forrige sesong.

TOPP NI: Målet til Jesper Saltvik Pedersen er å bli rangert blandt de ti beste i verden i slalåm, storslalåm og super-G. Her er han i aksjon i St. Moritz forrige sesong. Foto:

Hun skryter av unggutten fra Åkra.

– Han er hardtarbeidende og flink til å sette seg mål. Jesper er et treningstalent og en glad gutt. Han er alltid positiv, sier Haugen.

Hun mener Jesper Saltvik Pedersen har «alt som skal til» for å fortsette å gjør det bra fram mot sitt store mål, Paralympics i sørkoreanske Pyeongchang i 2018.

Møtte Jansrud og Lund Svindal

Saltvik Pedersen er fornøyd med forberedelsene. Plogen-utøveren har vært en uke på Folgefonna med Agder og Rogaland skikrets. Han også har tilbrakt tre uker i Østerrike.

Denne helgen går turen til Haukeli for en siste finpuss før sesongdebuten i Pitzal 9. desember. Da har vi ikke engang nevnt at 17-åringen tilbrakte en uke på Olympiatoppen i sommer sammen med alpinlandslaget med Kjetil Jansrud i spissen. Han traff også på Aksel Lund Svindal.

– Det var veldig kjekt og inspirerende. Vi fikk god kontakt og jeg fikk plukket opp noen tips, sier Saltvik Pedersen.

Når går turen først til Pitzal (IPCAS og europacuprenn), før turen går videre til verdenscuprenn i både østerrikske Kuhtai og St. Moritz i Sveits. Og i januar er det VM i Italia.

– Jeg gleder meg, slår Jesper Saltvik  Pedersen fast.

Artikkeltags