Treneren til suverene Saltvik Pedersen: – Mer enn vi kunne drømme om

SUPER SESONGÅPNING: Første uken i verdenscupen endte med tre 1. plasser og en 3. plass til Jesper Saltvik Pedersen.

SUPER SESONGÅPNING: Første uken i verdenscupen endte med tre 1. plasser og en 3. plass til Jesper Saltvik Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen tar juleferie med suveren ledelse i verdenscupen etter tre seirer og en 3. plass i Østerrike denne uken.

DEL

ALPINT: En stor feil i 1. omgang av fredagens slalåmrenn i Kühtai i Østerrike, hindret Jesper Saltvik Pedersen i å ta en formidabel storeslem i verdenscupen i sitski denne uken. 18-åringen fra Åkrehamn vant de to storslalåmrennene tirsdag og onsdag. Han vant slalåm torsdag.

Så stoppet det litt opp i 1. omgang av fredagens slalåm. Saltvik Pedersen lå på 7. plass før 2. omgang. Så avsluttet han jubeluken med å få bestetid i 2. omgang. Han kjørte seg opp til 3. plass.

– Har tatt stort steg

– Det Jesper har prestert denne uken har vært helt rått. Vi hadde jo forhåpninger om at han hadde tatt et steg siden forrige sesong, da han ikke vant noen renn i verdenscupen. Men det steget han har tatt nå, det er stort. Ja, større enn vi kunne drømme om, sier landslagstrener Hans Blattmann til Haugesunds Avis.

Han skryter av åkrabuens evne til å nullstille og hele tiden ha riktig fokus.

– I tillegg får han betalt for mye og god trening gjennom større stabilitet og høyere kvalitet. Han har utviklet teknikken, det ser vi spesielt i slalåm. I storslalåm nyter han godt av bedre utstyr denne sesongen, sier Blattmann, som ikke tror Saltvik Pedersen vil la seg prege av stort forventningspress videre i sesongen og fram mot det store målet; Paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea i mars.

– Det er aldri feil å vinne konkurranser. Resultatene denne uken bygger selvtillit. Samtidig er de en vanvittig stimulans og inspirasjon, sier Hans Blattmann.

– Ikke tilfeldig når du vinner flere på rad

Også Jesper Saltvik Pedersen mener det har gått over all forventning i sesongens første uke med verdenscup. Fartsrennene i St. Moritz i forrige uke ble avlyst.

– Det er kult å vinne renn. Og når du vinner flere renn på rad, så er det ikke tilfeldig. Jeg har jo også vunnet med ganske klar margin, sier Plogen-alpinisten.

De to storslalåmrennene vant han med henholdsvis 2,98 og 2,64 sekunder ned til nummer to. Torsdag var seiersmarginen på 2,98 sekunder i slalåm. Pedersen Saltvik har kjørt raskest i seks av åtte omganger så langt i verdenscupen. Bedre kan det nesten ikke gjøres.

– Jeg var litt heldig med forholdene. Løypene var isete. Ikke alle var like godt forberedt som meg på akkurat det. Når det blir mer normale snøforhold, vil det nok jevne seg mer ut, sier 18-åringen.

Han tar nå juleferie i Røldal som verdens beste sitski-alpinist.

– Litt skummelt å si at jeg er verdens beste. Men jeg leder verdenscupen sammenlagt. Så ok, akkurat nå er jeg verdens beste. Men sesongen er lang, understreker en sindig og svært fornøyd åkrabu.

Verdenscupen fortsetter med slalåm i Zagreb (Kroatia) og storslalåm i Kranjska Gora (Slovenia) andre uken i januar.

– Nå skal jeg slappe av noen dager. Så blir det trening i Røldal. Jeg har også en del skolearbeid å ta igjen, sier Jesper Saltvik Pedersen, som er russ til våren.

Artikkeltags