«En fantastisk prestasjon og de som kjenner litt til Jesper vet hvilken enorm innsats og treningsmengde som ligger bak disse resultatene»

GULLGUTT: Jesper Saltvik Pedersen fikk en varm velkomst på flyplassen da han kom hjem fra Paralympics. Foto: Grethe Nygaard

GULLGUTT: Jesper Saltvik Pedersen fikk en varm velkomst på flyplassen da han kom hjem fra Paralympics. Foto: Grethe Nygaard

Artikkelen er over 2 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen får prisen Karmøyfiskaren 2018.

DEL

KARMØY: Dette er 27. gang prisen deles ut. Den gis til personer, organsisjoner eller grupper som har markedsført Karmøy utad på en positiv måte. Prisen er på 50.000 kroner, samt en statuett og en diplom.

Dette er juryen sin begrunnelse:

«Jesper har allerede på tross av sine bare 19 år markert seg sterkt i mediebildet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette særlig ved sist vinter å vinne gull og bronse i henholdsvis storslalåm og superkombinasjonen under de paralympiske vinterlekene i Sør Korea 2018. Dette er Karmøys første OL gullmedalje og det i en vinteridrett. En fantastisk prestasjon og de som kjenner litt til Jesper vet hvilken enorm innsats og treningsmengde som ligger bak disse resultatene.

Jesper har på tross av sitt handikap aldri sett på det å delta på linje med andre i idrett og aktiviteter som et problem, kun utfordringer som er til for å løses. I tillegg til sitteski har Jesper drevet med håndball, fotball, friidrett osv. Han prøvde sitteski første gang som toåring og har kjørt uten ledsager helt fra han var seks år gammel.

Jesper debuterte internasjonalt første gang i november 2013 og vant sitt første internasjonale renn i mars 2016, et IPCAS –#8211; renn i Obersaxen i Sveits. I tillegg fikk han samme året en andre plass i verdenscupen i Kuhtai i desember 2016. I 2017/18 sesongen har pallplassene blitt flere både i europacupen og i verdenscupen og sist med gull og bronse i OL nå i mars 2018.   

Juryen takker Jesper og foreldre, familie og øvrig støtteapparat, for alt arbeid og innsats som er lagt ned for å nå disse resultatene, og ikke minst for å markedsføre Karmøy på en så fantastisk god måte.»   

Det er Skudenes & Aakra Sparebank som står bak prisen. Juryen  har bestått av Karmøy kommune v/kultursjef John Arve Hveding, Haugesunds Avis v/Ruth M. Sunnanå Sveistrup. Skudenes & Aakra Sparebank v/leder av generalforsamlingen, Ørjan Røed, markedssjef Elin Bakke Jakobsen samt adm. banksjef Alf Inge Flokketvedt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken