Saltvik Pedersen: – Ikke mye som kan måle seg med den følelsen

I SENTRUM: Jesper Saltvik Pedersen sammen med nummer to Tyler Walker (t.v.) fra USA og nummer tre  Kurt Oatway (t.h.) fra Canada etter tirsdagens verdenscuprenn i Kühtai i Østerrike.

I SENTRUM: Jesper Saltvik Pedersen sammen med nummer to Tyler Walker (t.v.) fra USA og nummer tre Kurt Oatway (t.h.) fra Canada etter tirsdagens verdenscuprenn i Kühtai i Østerrike. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen tok tirsdag sin første verdenscupseier i alpint. 18-åringen fra Åkrehamn utklasset konkurrentene i storslalåm.

DEL

ALPINT: Pedersen Saltvik kjørte en suveren 1. omgang i sitski i Kühtai i Østerrike og ledet med nesten fem sekunder (4,68) på nummer to, Roman Rabl fra Østerrike.

I 2. omgang av storslalåmen, Pedersen Saltviks favorittdisiplin, hadde han tredje beste tid og vant til slutt med nesten tre sekunder (2,98) foran Tyler Walker, USA, som kjørte seg opp fra 4. plass og hadde best tid i 2. omgang.

Hele verdenseliten stilte til start tirsdag. Totalt var det 31 deltakere i sitski-klassen.

Krevende og isete løype

– Dette var kjempekjekt. Det var en krevende og isete løype. Mange kjørte ut i 1. omgang, men jeg taklet det greit. Jeg var selvsagt litt nervøs før start i 2. omgang, og jeg gjorde en feil. Heldigvis hadde jeg så stort forsprang at jeg likevel vant ganske klart, forteller Jesper Saltvik Pedersen på telefon til Haugesunds Avis.

Han legger ikke skjul på at det var en herlig følelse å passere målstreken å vite at den første verdenscup-seieren var i boks.

– Det er ikke mye som kan måle seg med den følelsen. Det er derfor vi holder på med dette. Og det var godt å bli ferdig med første rennet – og få betalt for all treningen. Dette var også en bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig i sommer og høst, sier Saltvik Pedersen.

Åkrabuen, som representerer Plogen Skiklubb i Haugesund, hadde en 2. plass i storslalåm fra desember 2016 som sin beste prestasjon i verdenscupen for handikappede – før tirsdagens seier.

Han åpnet årets sesong med første-, andre- og tredjeplass i super-G og superkombinasjonen i europacupen i Pitztal for to uker siden. Verdenscuprennene i St. Moritz i forrige uke ble avlyst.

Tirsdagens renn var derfor det første i årets verdenscup.

Den fortsetter i Kühtai med storslalåm onsdag og slalåm torsdag og fredag.

– Nå er det bare til å dure på, sier Plogen-alpinisten.

Sesongens store mål for Jesper Saltvik Pedersen er å ta medalje i Paralympics i Pyeongchang i mars. 

Artikkeltags