Tuktet erkerivalen to ganger på én dag

YESS: Jesper Saltvik Pedersen klarte i dag å tukte den ellers så utilnærmelige Jeroen Kampschreur fra Nederland (t.v.).

YESS: Jesper Saltvik Pedersen klarte i dag å tukte den ellers så utilnærmelige Jeroen Kampschreur fra Nederland (t.v.). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jesper Saltvik Pedersen klarte endelig å slå rivalen Jeroen Kampschreur og tok i dag to nye seirer i verdenscupen.

DEL

PARAALPINT: 19-åringen fra Åkrehamn fortsetter å imponere etter at det meste av oppkjøringen til årets sesong ble ødelagt av hjertesykdom. Etter to sølv- og to bronsemedaljer i VM de to foregående ukene, fulgte han i dag opp med å vinne to verdenscuprenn i super-G i Veysonnaz i Sveits.

Rivalen og kompisen Jeroen Kampschreur (19) fra Nederland, som har vært utilnærmelig tidligere i vinter med blant annen fem VM-gull, ble henvist til 2. plass i begge rennene.

I formiddagens renn ble Saltvik Pedersen klokket i mål på 1.11,69. Kampschreur fikk 1.12,48, mens Andrew Kurka (USA) ble nummer tre på 1.13,24.

I rennet i ettermiddag ble det tettere. Da var Plogen-alpinisten bare tre hundredeler foran Kampschreur. 1.11,21 mot 1.11,24. Akira Kano fra Japan ble nummer tre på 1.12,60.

- Alltid ekstra kjekt å vinne med så liten margin. Dette var en perfekt start på verdenscupuka, sa Saltvik Pedersen til arrangøren i målområdet etter dagens siste renn.

Elleve utøvere stilte til start i klassen for sittende.

Verdenscupen i paraalpint i Veysonnaz fortsetter med ny super-G torsdag. Så blir det tre storslalåm-renn fredag, lørdag og søndag.

Artikkeltags