HAUGESUND: – Det kommer til å bli kjempeflott, sier Kjell Olav Nuntun.

Det er kanskje vanskelig å se det for seg akkurat nå, men her, på parkeringsplassen utenfor Haugesund Ishall, skal Haugesund Pistolklubb og Haugesund Curlingklubb bygge en ny flerbrukshall.

– Vi har jo jobbet med nye lokaler i 50 år, sier Nuntun, som er leder i pistolklubben.

De tre siste årene har de to klubbene samarbeidet om Kuleisen, en ca. 3.000 kvadratmeter stor hall med pistolskyting i kjelleren og curling i etasjen over.

Skal bygge billigere

– Alt er ikke helt klart, men vi er på siste runde nå, sier Nuntun, som håper på byggestart på nyåret.

Det meste er nemlig på plass, bortsett fra det siste økonomiske. Men kommunal driftsgaranti, som trengs for å få spillemidler, ser ut til å gå i orden.

I tillegg ligger et særtilskudd på 4 millioner kroner fra Kulturdepartementet og venter når første spadestikk blir tatt.

En bank er også med.

– De er positive til å gi oss lån, og endelig søknad blir sendt nå, sier han.

Prislappen på det hele er 42 millioner kroner uten moms.

– Men vi håper og vet at vi skal få det billigere. Vi har allerede fjernet en del ting som vi ikke trenger, sier Nuntun.

Håper å samle inn 2 mill.

Kuleisen kan få inntil 1/3 av prislappen i tilskudd. Resten må finansieres ved hjelp av lån, egenkapital og gaver/sponsor.

Som et ledd i dette, har de to klubbene bestemt seg for å ta i bruk såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering på godt norsk.

 

På nettsiden kuleisen.no kan folk gå inn og gi penger til den nye hallen.

– Vi håper å få hjelp til å bygge dette fra næringsliv, bedrifter og privatpersoner, sier Nuntun, vel vitende om at Haugaland Klatrelag gjorde det samme da Haugalandsveggen ble bygget.

– Hvor mange penger håper dere på?

– Vi har et mål om å greie å få samlet 2 millioner kroner. Hvis vi hadde fått inn mer, så hadde det vært supert. Men vi håper i alle fall å greie det, sier han og viser til at klatrelaget, som har langt færre medlemmer, fikk inn hele 1,5 millioner kroner gjennom sin folkefinansiering.

Finnes ikke noe lignende

Den ene nye hallen etter den andre har poppet opp i Haugesund Idrettspark de siste årene. Men Kuleisen vil være den første hallen som er viet konsentrasjonsidretter som pistolskyting og curling.

Det vil også tilføre idrettsparken noe nytt.

– Vi vil at hallen skal være åpen for alle. Her kan for eksempel fotballspillere trenere på konsentrasjon og bli bedre i fotball, sier Nuntun.

Han gleder seg til å komme i gang med byggingen.

– Det finnes ikke noe som dette her i distriktet og ellers. Det er noe nytt og helt annerledes, sier Nuntun og drømmer seg nesten bort.