ANLEGG: Som det het i invitasjonen: «Kranselag eller mønsåskanne var etter gamal tradisjon ein fest for bygningsarbeidarane som byggherren kosta når eit nybygg var komme under tak».

Så, nesten ti måneder etter det første «spadetaket», inviterte Haugesund Curlingklubb og Haugesund Pistolklubb mandag til kranselag for den nye flerbrukshallen Kuleisen.

På menyen sto kake, kaffe – og befaring i de halvferdige lokalene i idrettsparken.

 

– Mot alle odds

Selv om han holdt på å krasje kaka på veien, var det en strålende fornøyd hallsjef som ønsket velkommen til den store dagen.

– Det er fantastisk å stå her mot alle odds og mye arbeid, sier Kjell Olav Nuntun til Haugesunds Avis etter kakespisingen.

Han er ikke bare styreleder i Kuleisen, men også leder i pistolklubben.

– Jeg har sagt det før: Hvis man hadde visst hvor mye som kreves, så tror jeg ikke folk hadde hoppet i det. Men nå er vi nå her. Bygget ser flott ut hittil, og kommer bare til å bli helt fantastisk, sier Nuntun, der han står på betonggulvet som snart skal bli til is.

Den nye hallen skal huse to klubber, og her oppe i 2. etasje blir det «hovedinngang, fire fullskala curlingbaner, klubbrom, møterom, selskapslokale og en kafé med toppmoderne audiovisuelle fasiliteter, distriktets beste WiFi, samt panoramavinduer inn mot banene».

Etasjen under, altså 1. etasje, vil romme «en 50 meter skytebane med opptil 12 baner, en 25 meters skytebane med opptil 24 baner, samt opp mot 70 standplasser til luftpistol, i tillegg til garderober, møterom og klubbrom».

Fikk 100.000 i gave

– Vi er i rute, sier Kjetil West om tidsplanen.

Han er styreformann i curlingklubben, og innom så ofte han kan for å følge byggeprosessen som nå nærmer seg slutten.

– Planen er at vi skal få overlevert nøklene til et ferdig bygg 14. desember, sier West.

Kuleisen har en prislapp på rundt 50 millioner kroner, som er finansiert gjennom dugnadsarbeid av de to klubbene, spillemidler, ulike tilskudd, sponsorer, egenkapital og lån.

– Kalkylene er der de skal være, sier Nuntun, som likevel innrømmer at hallen streber med å få penger til både møbler og utstyr.

En gavesjekk på 100.000 kroner fra Haugesund Sparebank, som ble delt ut under kranselaget, hjelper derfor på.

– Det er et godt steg på veien, selv om vi mangler mye ennå. Men vi skal få det til, sier han.

Curling-NM i Haugesund i februar

Det er allerede klart at Haugesund Curlingklubb skal arrangere NM for herrer i februar neste år.

– Det er egentlig de beste lagene i verden som skal knive om den tittelen, sier en fornøyd Kjetil West, som er styreformann i curlingklubben.

– Utover det skal vi ha anlegget åpent for alle fram til sommeren. Det er hovedfokuset vårt: Å vise det til Haugalandet, sier han.

Hallsjef Kjell Olav Nuntun, som også er leder i Haugesund Pistolklubb, er fornøyd. Han gleder seg til å komme i gang.

– Både curling og pistol kommer til å kjøre på. Vi kommer til å ha konkurranser, stevner og arrangementer, sier Nuntun, og nevner blant annet bursdagscurling- og skyting.

– Vi skal ha et felles bookingsystem, og håper selvfølgelig at Haugalandet tar oss i bruk, sier han.