Snart byggestart for ny hall

NY HALL: Kuleisen.

NY HALL: Kuleisen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

16. november er det byggestart for Haugesunds nye idrettshall.

DEL

HAUGESUND: Torsdag 16. november kl. 12.00 settes første spadestikk for byens nye flerbrukshall, Kuleisen. Det skriver Haugesund Pistolklubb og Haugesund Curlingklubb i en felles pressemelding om den nye hallen, som er et samarbeidsprosjekt mellom de to klubbene.

– Det nye anlegget i Idrettsparken, like ved dagens ishall, vil huse begge klubbene – og samtidig framstå som et samlingspunkt i området for alle som er tilknyttet idrett, står det i pressemeldingen.

45 millioner

Den nye flerbrukshallen er budsjettert til å koste 45 millioner kroner og vil være over to etasjer.

Første etasje vil romme en 50 meters skytebane med opptil tolv baner, en 25 meters skytebane med opptil 24 baner og 70 standplasser til luftpistol på et totalareal på over 1.600 m². Det inkluderer garderober, møterom og klubbrom.

I 2. etasje vil det være fire fullskala curlingbaner, klubbrom, møterom, selskapslokale og en kafé med panoramavinduer inn mot curlingbanene. Denne etasjen har også et totalt areal på rundt 1.600 m².

NY HALL: Kuleisen.

NY HALL: Kuleisen. Foto:

Ferdig i slutten av 2018

Hallen vil i sin helhet være finansiert gjennom dugnadsarbeid, spillemidler, ulike tilskudd, sponsorer, egenkapital og lån. Bygget skal stå ferdig i siste del av 2018.

– Dette er et unikt prosjekt i nasjonal og internasjonal sammenheng. Dette er to konsentrasjonsidretter som begge vil være fantastiske tilskudd til det allerede eksisterende mangfoldet i Idrettsparken. I tillegg kan vi for første gang ønske velkommen til stevner, turneringer, nasjonale og kanskje også internasjonale konkurranser i begge idretter, sier styremedlem i driftsselskapet HPC AS, Kjetil West.

NY HALL: Kuleisen.

NY HALL: Kuleisen. Foto:

Artikkeltags