Nå får hun 5 millioner – og regional status

GODE NYHETER: Leder Laila Nemeth i Indre Haugaland Ryttersportklubb, som skal bygge et regionalt hestesportanlegg i Tysvær.

GODE NYHETER: Leder Laila Nemeth i Indre Haugaland Ryttersportklubb, som skal bygge et regionalt hestesportanlegg i Tysvær. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Haugaland Hestesportsenter får status som regionalt anlegg.

DEL

ANLEGG: Haugesunds Avis har tidligere skrevet om de storstilte planene i Tysvær, der flere kommuner har slått seg sammen om å bygge et regionalt hestesportanlegg til rundt 31 millioner kroner.

Nå har regional- og kulturutvalget i Rogaland fylkeskommune innvilget støtte til Haugaland Hestesportsenter.

I en pressemelding fra utvalget kommer det fram at det planlagte senteret er sikret «et bidrag på 5 millioner kroner til finansiering og etablering av senteret, samt en regional status» etter at et endringsforslag torsdag ble enstemmig vedtatt.

– Vi er veldig positive til at Rogaland fylkeskommune kan være med til å bidra til utviklingen av hestesport på Haugalandet med et nytt regionalt senter. Det finnes ingen tilsvarende tilbud i området, og mange brukere vil ha stor glede og nytte av at senteret realiseres, sier leder Anja Berggård Endresen i regional- og kulturutvalget i pressemeldingen.

Artikkeltags